dobroge.tv

Live

CONSTANŢA. 16 cadre didactice, cinci elevi şi o studentă, confirmaţi cu coronavirus - DSP a declanşat anchete epidemiologice

CONSTANŢA. 16 cadre didactice, cinci elevi şi o studentă, confirmaţi cu coronavirus - DSP a declanşat anchete epidemiologice
16 septembrie 2020
Redactia DTV
Publicitate

Directorul Direcţiei de Sănătăte Publică Judeţeană Constanţa, Cristina Schipor, a declarat, pentru News.ro, că în prezent, în judeţ sunt confirmate cu noul coronavirus 16 cadre didactice. De asemenea, şi patru angajaţi din personalul auxiliar al unităţilor de învăţământ, cinci elevi şi o studentă au fost confirmaţi cu noul coronavirus.

Toate aceste persoane au avut trei contacţi din rândul unităţii de învăţământ, a precizat Cristina Schipor. În aceste cazuri au fost declanşate anchete epidemiologice.

În urmă cu două zile erau confirmate cu COVID-19 un număr de 14 cadre didactice din judeţul Constanţa.

Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa, Sorin Mihai, a vorbit, miercuri, într-o conferinţă de presă, despre două dintre cazurile din rândul elevilor.

El a afirmat că este vorba de un elev de clasa a VIII-a de la Şcoala numărul 30 din municipiul Constanţa.

“Spuneam de Şcoala 30, unde ni s-a adus la cunoştinţă în cursul dimineţii de ieri că un copil care nu a venit la şcoală este infectat Covid şi acum este internat în judeţul Ialomiţa. De acolo a fost o întreagă discuţie. Copilul respectiv un elev de clasa a VIII-a. S-a jucat în cursul săptămânii trecute cu alţi doi copii care erau fraţi, unul dintre ei fiind elev la Colegiul Pedagogic, iar celălalt tot la Şcoala 30. A fost o discuţie dacă se impune scenariul trei. Nu, pentru că e aceeaşi situaţie, contactul de contact, care nu presupune o periclitare”, a anunţat Sorin Mihai, citat de news.ro.

El a mai afirmat un alt caz este al unui elev de la Liceul "George Călinescu".

"În cursul săptămânii trecute, un copil de la Liceul George Călinescu a fost să preia manualele, a intrat în contact cu doamna administrator, cea care a preluat. Dar s-a purtat mască, a purtat şi mănuşi. Nu a stat mai mult de un sfert de oră în unitatea de învăţământ copilul respectiv. Tot săptămâna trecută a fost şi spitalizat. Nu a fost în contact cu ceilalţi elevi”, a spus inspectorul şcolar general.

El a menţionat că la cele două unităţi de învăţământ nu au fost luate măsuri de trecere în scenariul trei.

Prefectura Constanţa a anunţat, marţi după-amiază, că două unităţi trec la cursuri exclusiv online după ce au fost confirmate cazuri în rândul angajaţilor şcolii.

Astfel, Grădiniţa cu Program Normal şi Prelungit "Colibri” Constanţa trece de la scenariu 1, la scenariul 3 (doar pentru grupa mare), până în 28 septembrie, ca urmare a infectării cu virusul SARS-CoV-2 a unui cadru didactic, care a intrat în contact şi cu o parte dintre preşcolari.

De asemenea, Liceul Teoretic "Ovidius” Constanţa trece de la scenariul 2 la scenariul 3, până în 29 septembrie, după confirmarea a patru cazuri de coronavirus în rândul angajaţilor. Aceştia nu au intrat în contact cu elevii unităţii de învăţământ, doi fiind deja spitalizaţi de săptămâna trecută, alţi doi (personal didactic auxiliar) primind confirmarea la începutul acestei săptămâni.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233