Live

CONSTANŢA. 16 cadre didactice, cinci elevi şi o studentă, confirmaţi cu coronavirus - DSP a declanşat anchete epidemiologice

CONSTANŢA. 16 cadre didactice, cinci elevi şi o studentă, confirmaţi cu coronavirus - DSP a declanşat anchete epidemiologice
publicat pe 16 septembrie 2020

Directorul Direcţiei de Sănătăte Publică Judeţeană Constanţa, Cristina Schipor, a declarat, pentru News.ro, că în prezent, în judeţ sunt confirmate cu noul coronavirus 16 cadre didactice. De asemenea, şi patru angajaţi din personalul auxiliar al unităţilor de învăţământ, cinci elevi şi o studentă au fost confirmaţi cu noul coronavirus.

Toate aceste persoane au avut trei contacţi din rândul unităţii de învăţământ, a precizat Cristina Schipor. În aceste cazuri au fost declanşate anchete epidemiologice.

În urmă cu două zile erau confirmate cu COVID-19 un număr de 14 cadre didactice din judeţul Constanţa.

Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa, Sorin Mihai, a vorbit, miercuri, într-o conferinţă de presă, despre două dintre cazurile din rândul elevilor.

El a afirmat că este vorba de un elev de clasa a VIII-a de la Şcoala numărul 30 din municipiul Constanţa.

“Spuneam de Şcoala 30, unde ni s-a adus la cunoştinţă în cursul dimineţii de ieri că un copil care nu a venit la şcoală este infectat Covid şi acum este internat în judeţul Ialomiţa. De acolo a fost o întreagă discuţie. Copilul respectiv un elev de clasa a VIII-a. S-a jucat în cursul săptămânii trecute cu alţi doi copii care erau fraţi, unul dintre ei fiind elev la Colegiul Pedagogic, iar celălalt tot la Şcoala 30. A fost o discuţie dacă se impune scenariul trei. Nu, pentru că e aceeaşi situaţie, contactul de contact, care nu presupune o periclitare”, a anunţat Sorin Mihai, citat de news.ro.

El a mai afirmat un alt caz este al unui elev de la Liceul "George Călinescu".

"În cursul săptămânii trecute, un copil de la Liceul George Călinescu a fost să preia manualele, a intrat în contact cu doamna administrator, cea care a preluat. Dar s-a purtat mască, a purtat şi mănuşi. Nu a stat mai mult de un sfert de oră în unitatea de învăţământ copilul respectiv. Tot săptămâna trecută a fost şi spitalizat. Nu a fost în contact cu ceilalţi elevi”, a spus inspectorul şcolar general.

El a menţionat că la cele două unităţi de învăţământ nu au fost luate măsuri de trecere în scenariul trei.

Prefectura Constanţa a anunţat, marţi după-amiază, că două unităţi trec la cursuri exclusiv online după ce au fost confirmate cazuri în rândul angajaţilor şcolii.

Astfel, Grădiniţa cu Program Normal şi Prelungit "Colibri” Constanţa trece de la scenariu 1, la scenariul 3 (doar pentru grupa mare), până în 28 septembrie, ca urmare a infectării cu virusul SARS-CoV-2 a unui cadru didactic, care a intrat în contact şi cu o parte dintre preşcolari.

De asemenea, Liceul Teoretic "Ovidius” Constanţa trece de la scenariul 2 la scenariul 3, până în 29 septembrie, după confirmarea a patru cazuri de coronavirus în rândul angajaţilor. Aceştia nu au intrat în contact cu elevii unităţii de învăţământ, doi fiind deja spitalizaţi de săptămâna trecută, alţi doi (personal didactic auxiliar) primind confirmarea la începutul acestei săptămâni.

17 septembrie 2020 - 18:15
Cetatean local
Studenta de unde era? Din text nu reiese, ati scris doar in titlu asa ca sa...?
NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Nu sunt admise atacurile la persoană, discriminarea de orice tip, limbajul vulgar, postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme este sancționată cu ştergerea imediată a comentariului!

Mai multe

UPDATE. ALEGERI LOCALE COSTINEŞTI. Procesul de votare a fost reluat a fost reluat cu buletinele greşite, alegătorii fiind informaţi în legătură cu eroarea

Procesul de votare a fost oprit la Costineşti, după ce pe buletinele de vot a fost descoperită p greşeală. Astfel,...

ALEGERI LOCALE CONSTANŢA. 17 candidaţi pentru Primăria Constanţa

17 candidaţi s-au înscris în cursa pentru Primăria Constanţa la alegerile locale care se vor desfăşura astăzi ,...

ALEGERI LOCALE CONSTANŢA. 10 candidaţi pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa

Astăzi, constănţenii îşi aleg primarul, dar preşedintele de consiliu judeţean.  Zece...

ALEGERI LOCALE CONSTANŢA. Prezenţa la vot la această oră

La ora 9:40, , prezenţa la vot la Constanţa, este de 7,30%.În cest moment, la nivelul județului Constanța, din...

ALEGERI LOCALE CONSTANŢA. Vergil Chiţac, aplaudat la ieşirea din secţia de votare: ''Am votat pentru schimbare''

Vergil Chiţac, candidatul PNL la funcția de primar al municipiului Constanța, a votat în această...

ALEGERI LOCALE CONSTANŢA. Horia Constantinescu a votat: Sunt suficiente opţiunile care ar trebui să vă mobilizeze şi să vă scoată din case

Horia Constantinescu, candidat pentru Primăria Constanța din partea PPU-SL, a votat în această dimineaţă la...

ALEGERI LOCALE CONSTANŢA. Corina Martin a votat ''pentru un oraş verde, un oraş curat''

Şi Corina Martin, candidat PER la Primăria Constanța, a votat în această dimineaţă, la Secția Votare 167, la...

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233