dobroge.tv

Live

Protest al Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate, de Ziua Armatei. ''Ne-au tăiat până și mândria de a fi militari''

25 octombrie 2022
Publicitate

De Ziua Armatei alții au ieșit în stradă. Militarii rezerviști și sindicaliştii din Poliţie şi Penitenciare au protestat astăzi în capitală împotriva autorităților Statului Român. Oamenii cer guvernanților reducerea și plafonarea prețurilor la energie și gaze naturale. De asemenea, sindicaliștii vor să se aplice în integralitate legea salarizării și a pensiilor militare de stat.

Chiar de Ziua Armatei, zeci de reprezentanți ai Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate (SCMD) din Constanța au protestat în Piața Victoriei. Alături de ei au fost și sindicaliștii din poliție și penitenciare. Aceștia au venit cu vuvuzele și cu pancarte pe care erau scrise mesaje precum „Militarii nu au pensii speciale”, Nu-i disprețuiți pe cei care vă apără” și „Guvernanți, scoateți legea pensiilor militare din PNRR”.

"Militarii nu au pensii speciale. Pensiile noastre sunt pensii ocupaționale ca peste tot în lume de la Cuza încoace. Iar noi trebuie să avem același statut. Ele trebuie scoase din PNRR", a spus lt. cdor. (r) George HOȘTINĂ, purtător de cuvânt Filialei 1 SCMD Constanta

Sindicaliștii susțin că cei de la Guvern continuă să refuze aplicarea legii pensiilor militare de stat. Totodată, aceștia mai spun că rezerviștii au fost decuplați de la compensarea pensiei cu inflația și le-au fost luate anumite drepturi privind gratuitatea actului și tratamentului medical de recuperare.

"Există doar două tipuri de pensii și trebuie să existe doar două legi. La noi există limită de vârstă în grad. Nu poți avea piloți de 65 de ani, nu poți avea scafandri sau marinari de 65 de ani, nu poți avea polițiști să fugărească teroriștii peste garduri la 65 de ani", a spus col. dr. (r) Mircea DOGARU, președinte SCMD.

"Dorim abrograrea ordonanțelor care au ciunţit această lege care ne face umili în societate. Ne-au tăiat până și mândria de a fi militari", a declarat cdor. (r) Traian STĂNCULETE, președinte Filiala SCMD Mangalia.

De asemenea, sindicaliștii vor stoparea creşterii preţurilor la alimentele de consum, reducerea şi plafonarea preţurilor la energie electrică şi la gaze naturale, aplicarea în integralitate a legii salarizării unitare, îmbunătăţirea condiţiilor de muncă și revizuirea OUG 130/2021 în sensul acordării sporului de 10% tuturor pensionarilor, civili și militari.

"Suntem aici pentru a cere oprirea discriminărilor care se fac în privința legii 168/2021, lege care statuează calitatea de veteran care este acordată discreționar și în mod inechitabil doar celor care execută misiuni de luptă în teatrele de operații, nu și celor care execută misiuni de luptă pe teritoriul național", a precizat lt. cdor. (r) George HOȘTINĂ, purtător de cuvânt Filialei 1 SCMD Constanţa.

"Vrem asigurarea unui trai decent salariaților acestei țări și pensionarilor. Așa spune în art. 47", a menţionat cdor. (r) Ilie TRUȚĂ, președintele Filialei 1 SCMD Constanţa.

Mai mult, potrivit militarilor în rezervă, industria de Apărare a Țării, din cei 246.000 de oameni pe care îi avea în anul 1990, a mai rămas doar cu 5.000. Deficitul de personal în poliție a ajuns la 40% iar dintre noii militari profesioniști au plecat, prin demisie, 27%. Dacă nu se vor rezolva toate aceste probleme, sindicaliștii vor continua să protesteze.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233