dobroge.tv

Live

Eduard a murit la doar 19 ani, răpus de meningită - tânărul începuse facultatea de doar trei săptămâni. Avertismentul unui medic: 'E scump vaccinul, dar, după ce îţi pierzi copilul, nu va mai conta!'

Eduard a murit la doar 19 ani, răpus de meningită - tânărul începuse facultatea de doar trei săptămâni. Avertismentul unui medic: 'E scump vaccinul, dar, după ce îţi pierzi copilul, nu va mai conta!'
25 octombrie 2022
Redactia DTV
Publicitate

Un tânăr în vârstă de 19 ani, care începuse cursurile universitare de doar trei săptămâni, a murit la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi, în urma unui stop cardio-respirator, la scurt timp după ce a fost diagnosticat cu meningită meningococică.

„Pacientul de 19 ani a fost luat de la domiciliu, la ora 9,00 s-a făcut solicitarea, la 10.30 era la Spitalul de Neurochirurgie. Prezenta sindrom febril, cefalee, era confuz. De acolo s-a făcut solicitare la ora 13.30 pentru Spitalul de Infecţioase, a fost transportat cu un echipaj cu medic. Stopul cardiorespirator nu a fost în timpul transferului, era stabil hemodinamic şi respirator”, a declarat dr. Angelica Hristea, manager al Serviciului de Ambulanţă Judeţean Iaşi, pentru ziaruldeiasi.ro.

Potrivit sursei citate, la internarea de la Spitalul de Boli Infecţioase, medicii au fost nevoiţi să-l sedeze pe tânăr din cauza faptului că era într-o stare accentuată de agitaţie. Dr. Florin Roşu, managerul unităţii medicale, a precizat că tânărul avea o tensiunea arterială de 143 / 93, saturaţia sângelui de 94%, şi a primit oxigen cu flux de 5 litri / minut.

După simptomele descrise de echipajul medical din ambulanţă şi din fişa pacientului, aceştia au decis să îi facă o puncţie lombară: lichidul avea aspect purulent, iar examenul bacterioscopic a indicat prezenţa meningitei.

După momentul diagnosticului, tânărul a mai rezistat 30 de minute până la intrarea în stop cardio-respirator. Medicii au încercat timp de 90 de minute să îl resusciteze, fără a avea însă succes.

Medicul Sandra Alexiu, membru de onoare al Societăţii Române de Microbiologie şi preşedinte al Asociaţiei Medicilor de Familie Bucureşti - Ilfov, recomandă vaccinarea pentru meningita meningococică, extrem de periculoasă pentru adolescenţi şi sugari, Medicul afirmă că boala te ucide fulgerător, în 48 de ore, singura salvare fiind vaccinarea. ”Da, e scump, dar, după ce îţi pierzi copilul, nu va mai conta”, a transmis medicul.

"E un lucru de care scriem și spunem de mult. O tragedie fără margini, nu doar pentru familie, ci pentru toată societatea. Acest copil care a murit ar fi putut fi colegul nostru în câțiva ani! Meningita meningococică te omoară fulgerător, în maxim 48 de ore. Și e extrem de contagioasă, toți contacții sunt în pericol. Da, singura cale de a scăpa e vaccinul. Da, e scump, dar după ce îți pierzi copilul, nu va mai conta! Iar cel mai mare risc îl au adolescenții și sugarii! E cam 100 de euro doza de vaccin meningococic, iar la adolescenți trebuie două doze la interval de 6 luni. E o investiție extraordinar de importantă care salvează viața!", a scris medicul, pe Facebook.

Sursă foto: ziaruldeiasi.ro

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233