dobroge.tv

Live

BAC 2023. Cambridge și Ministerul Educaţiei anunţă modificări la echivalarea competențelor lingvistice în limba engleză

BAC 2023. Cambridge și Ministerul Educaţiei anunţă modificări la echivalarea competențelor lingvistice în limba engleză
30 octombrie 2022
Redactia DTV
Publicitate

Începând cu sesiunile de Bacalaureat 2023, elevii de liceu care vor să își echivaleze un certificat de limbă engleză atestat Cambridge pentru a nu mai susține proba C de evaluare a competenței lingvistice, pot să își folosească doar certificate de nivel B1 PET (Preliminary English Test) luate cu cel puțin nota de trecere C sau alte certificate de nivel superior, după cum se arată într-o notă informativă către centrele de pregătire și examinare din țară, emisă pe 25 octombrie.

Potrivit Edupedu.ro, în informare se precizează că cei care vor să obțină un anumit nivel trebuie să se înscrie direct la nivelul dorit: “Una din schimbările majore sunt renunțarea la rezultate extinse ale certificatelor. Asta înseamnă că dacă un candidat dorește să obțină un nivel de B2, ar trebui să susțină un examen B2 First/ B2 First for Schools, şi doar notele A, B sau C vor fi recunoscute”.

Certificatele Cambridge se obțin în urma unor sesiuni de pregătire și se plătesc. Ca şi alte certificări de limbă străină, acestea nu sunt obligatorii, dar unele dintre ele pot fi folosite pentru a echivala proba C de evaluare a competenței lingvistice într-o limbă de circulație internațională din cadrul bacalaureatului, studiată în liceu, în conformitate cu ordinul de ministru al Educației care specifică procedurile.

Nota este semnată de reprezentanții de la testările oficiale Cambridge și de Rodica Cherciu, inspector general în Ministerul Educației.

Certificatele internaționale recunoscute de Ministerul Educației și care pot fi echivalate cu probele de certificare a competențelor lingvistice în limbi străine și de certificare a competențelor digitale de la bacalaureat 2023 au fost publicate în Monitorul Oficial la începutul lunii septembrie. În metodologia de examen este prevăzut faptul că elevii care au certificate recunoscute, prevăzute în această listă, pot să ceară echivalarea probelor de competențe. “E important de notat că nu sunt schimbări la certificatele Cambridge și că această schimbare de recunoaștere este doar pentru examenul de Bacalaureat din România”, mai scrie în informare.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233