dobroge.tv

Live

RĂZBOI UCRAINA. 218 nave ucrainene sunt blocate după retragerea Rusiei din acordul pentru exporturile de cereale. Zelenski: Rusia şantajează lumea cu foametea

RĂZBOI UCRAINA. 218 nave ucrainene sunt blocate după retragerea Rusiei din acordul pentru exporturile de cereale. Zelenski: Rusia şantajează lumea cu foametea
31 octombrie 2022
Redactia DTV
Publicitate

Rusia a anunţat sâmbătă că a suspendat participarea la acordul intermediat de ONU pentru exportul de produse agricole din porturile ucrainene, în urma atacurilor asupra flotei sale din Crimeea anexată Rusiei. Duminică, Ministerul Infrastructurii al Ucrainei a anunţat că un total de 218 nave sunt ”efectiv blocate” din cauza deciziei Rusiei de a-şi suspenda participarea la un acord de export al cerealelor, potrivit news.ro.

După decizia Rusiei, piaţa cerealelor se pregăteşte pentru o creştere a preţurilor, au spus analişti intervievaţi de Reuters. Cotaţiile futures la grâu au crescut luni cu peste 5% iar cele la porumb cu peste 2%.

”Anunţul Rusiei va determina cu siguranţă creşterea preţurilor, fiind foarte probabil ca preţurile să crească la începutul săptămânii, pur şi simplu pentru că vor ieşi mai puţine cereale din Ucraina”,a spus Arthur Portier, de la firma de consultanţă Agritel, potrivit news.ro.

Zelenski: Rusia şantajează lumea cu foametea

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a transmis un nou mesaj în care afirmă că Rusia, prin decizia de a-şi suspenda participarea la un acord de export al cerealelor, “şantajează lumea cu foametea”.

“O altă navă pentru Programul Alimentar al ONU a fost încărcată în portul Ciornomorsk. Este o navă cu 40.000 de tone de grâu pentru Etiopia, ţară care se confruntă cu o situaţie alimentară gravă. Etiopia este în pragul foametei. Suntem pregătiţi să trimitem nava. Însă aceasta şi alte nave cu produse agricole sunt nevoite să aştepte, pentru că Rusia şantajează lumea cu foametea.

Ce a auzit planeta? Că ar lansa cinevaa drone de pe transportator... Iniţial au vorbit despre “păsări de război”, apoi “insecte de război”, acum – “cereale de război”... Un grâu ucigaş, care îneacă amirali ruşi. Ce se poate spune? Sunt oameni bolnavi. Însă aceşti oameni bolnavi duc din nou lumea în pragul unei grave crize alimentare.

Rusia este singura vinovată pentru faptul că alimentele vor deveni mai scumpe pentru oamenii dintr-o zonă vastă din Africa de Vest şi Asia de Est. Rusia este motivul pentru care oameni în special din Etiopia, Yemen sau Somalia trăiesc o lipsă de alimente catastrofală.

Bineînţeles, partenerii încearcă să convingă statul terorist să încetinească puţin şantajul. Însă este ceva realist? Până acum, faptele indică faptul că leadershipul rus este mai interesat de exacerbarea crizei alimentare decât de implementarea documentelor semnate. Şi acesta este răspunsul pentru toţi cei care vorbesc de negocieri cu Rusia.

Coridorul cerealelor este un exemplu foarte specific. Acum sunt 218 dovezi că Rusia nu vrea nicio înţelegere reală. 218 nave aşteaptă oportunitatea de a transporta alimente conform contractelor de export sau să intre în porturile ucrainene. Săptămână după săptămână, Rusia a încetinit coridorul cerealelor în ciuda promisiunilor sale către parteneri, iar acum l-a blocat complet.

Ucraina va face totul pentru a se asigura că iniţiativa de export al cerealelor va funcţiona în continuare. Şi le mulţumesc tuturor celor care ajută statul nostru”, a spus Zelenski.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233