Interlopul Adrian Corduneanu şi soţia lui au scăpat de arest, în dosarul împrumuturilor cu dobânzi de până la 400 la sută. Alte persoane au fost arestate preventiv

Interlopul Adrian Cordunenanu şi soţia lui au scăpat de arest în dosarul împrumuturilor cu dobânzi de până la 400%. Cei doi vor fi cercetaţi sub control judiciar. Față de 11 dintre cele 15 persoane care au fost reținute inițial pentru 24 de ore, judecătorii au decis arestarea preventivă pentru o perioadă de 30 de zile. Pentru alte două persoane s-a dispus arestul la domiciliu.
Interlopul ieşean Adrian Corduneanu, soţia acestuia şi alte 13 persoane au fost reţinute după ce au fost audiate de procurorii DIICOT în dosarul împrumuturilor cu dobânzi de până la 400 la sută. Potrivit poliţiştilor, în urma celor 42 de percheziţii făcute luni, 35 de persoane au fost duse la audieri.
În urma percheziţiilor domiciliare, au fost descoperiţi şi ridicaţi 50.680 de euro, 33.000 de lei, 2,2 kg de aur, două pistoale, dintre care unul cu piper şi unul de tip Airsoft, 12 cuţite şi săbii, spray-uri lacrimogene, 55 de telefoane mobile, documente ce ar conţine evidenţa operaţiunilor de cămătărie şi acte de proprietate pentru bunuri imobile.
De asemenea, a fost instituit sechestru asigurător pe un imobil tip vilă, în valoare de aproximativ 200.000 de euro, scrie news.ro.
42 de mandate de percheziţie
Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de
Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Iaşi împreună cu Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Iaşi au pus în aplicare, luni, 42 de mandate de percheziţie domiciliară în două cauze penale în care se fac cercetări pentru constituirea unui grup infracţional organizat, camătă, spălarea banilor şi tentativă la înşelăciune.
Dobânzile la împrumuturi puteau ajunge şi la 400%, printre cele 50 de persoane vătămate identificate aflându-se persoane care ar deţine imobile, persoane care ar avea diverse afaceri, împătimiţi ai jocurilor de noroc, persoane care ar lucra în instituţii publice şi persoane care ar săvârşi diverse infracţiuni.
După acordarea împrumuturilor, erau exercitate presiuni asupra persoanelor vătămate în scopul recuperării atât a sumelor de bani împrumutate, cât şi a dobânzilor solicitate, ajungându-se până la ameninţări cu acte de violenţă sau lipsiri de libertate.
Pentru a conferi o aparenţă de legalitate împrumuturilor, aceştia determinau persoanele vătămate să încheie, iniţial, contracte de împrumut în care erau trecute suma împrumutată şi dobânda impusă şi, ulterior, erau încheiate contracte de dare în plată prin care membrii grupurilor infractionale au intrat în posesia unor suprafeţe importante de teren, a căror valoare depăşeşte şi cu de 10 ori valoarea împrumutului acordat.
Eveniment
Social
Externe
Sănătate
Educație
_1024x576.jpg)
Se decopertează și se asfaltează strada Baba Novac: restricții majore de trafic
-Trei-constănțeni-amendați-cu-90.000-lei-pentru-aruncarea-deșeurilor-pe-domeniul-public-(2).jpg)
Trei constănțeni, amendați. Și-au aruncat deșeurile pe domeniul public

Atenție, se întrerupe furnizarea apei în Costinești și Schitu
Violență în familie: un bărbat reținut pentru 24 de ore. A încălcat ordinul de protecție
L-ați văzut? Un bărbat a fost dat dispărut
Boris Brejcha, legenda muzicii electronice, în fața publicului din Cluj
PILDAS, proiectul numărul 1 în competiția FDI 2025, lansat oficial la Universitatea „Ovidius”
Mai multe


DESPRE GRIJILE VIEȚII


DE LA MOARTE LA VIAȚĂ


IUBIREA CARE UCIDE


APOSTOLIA MILENIULUI III


PUTEREA CRUCII


URMAREA LUI HRISTOS

