dobroge.tv

Live

Cresc amenzile pentru campare ilegală în Delta Dunării

Cresc amenzile pentru campare ilegală în Delta Dunării
06 noiembrie 2022
Redactia DTV
Publicitate

Amenzile practicate în Delta Dunării pentru nerespectarea legislaţiei privind protecţia mediului s-au modificat, începând cu data de 04 noiembrie, a anunţat guvernatorul Rezervaţiei, Gabriel Marinov.

Noile amenzi sunt aplicate de mai mulţi ani în ariile naturale protejate din România, însă, conform Legii 82/1993, nu au putut fi aplicate până în prezent în Rezervaţia Biosferei Delta Dunării.

Erau cele mai mici amenzi din ţară, amenzi care încă erau la 17,5 lei sau la 35 de lei pentru comportamente care aduceau atingere substanţială mediului natural. Acum, noi nu am făcut decât să ne aliniem la tot ceea ce înseamnă legislaţie de profil la nivel naţional, toate celelalte arii naturale protejate având un cu totul alt cuantum al amenzilor’, a declarat, pentru AGERPRES, guvernatorul Rezervaţiei.

Noile sancţiuni pot ajunge până la 10.000 lei pentru persoanele fizice, respectiv 50.000 pentru persoane juridice.

Conform Hotărârii de Guvern 1.194/2022, intrarea persoanelor şi a mijloacelor de transport navale sau rutiere neautorizate în zonele strict protejate se sancţionează cu amendă de la 5.000 lei la 10.000 lei pentru persoane fizice şi de la 25.000 lei la 50.000 lei pentru persoane juridice, iar camparea în afara zonelor aprobate sau în altfel de condiţii decât cele autorizate se sancţionează cu amendă de la 3.000 lei la 6000 lei, pentru persoane fizice, şi de la 25.000 lei la 50.000 lei, pentru persoane juridice.



foto: pexels.com 

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233