dobroge.tv

Live

Peste 130 de controale efectuate de comisarii Gărzii de Mediu Constanța, în luna octombrie: amenzi de 205.000 de lei pentru depozitarea necorespunzătoare a deșeurilor

Peste 130 de controale efectuate de comisarii Gărzii de Mediu Constanța, în luna octombrie: amenzi de 205.000 de lei pentru depozitarea necorespunzătoare a deșeurilor
11 noiembrie 2022
Redactia DTV
Publicitate

În luna octombrie 2022, comisarii Gărzii de Mediu Constanța au efectuat 138 acțiuni de inspecție și control, din care 30 controale planificate și 108 inspecții neplanificate. Au fost aplicate 36 sancțiuni contravenționale principale (cinci avertismente și 31 amenzi în valoare totală de 949.000 lei) și două sancțiuni complementare – suspendare de activitate.

S-au efectuat 37 de acțiuni de inspecție și control privind transferul deșeurilor și mărfurilor/bunurilor second-hand, în punctele de trecere a frontierei Constanța Nord și Constanța Sud, la notificarea Poliției de Frontieră. Garda Națională de Mediu Constanța, în colaborare cu Garda de Coastă și ANPC Constanța nu au permis intrarea în țară a unui container și a unui autovehicul, încărcate cu circa 24 tone mărfuri second-hand.

S-au continuat controalele tematice la UAT-uri pentru verificarea stadiului de realizare a măsurilor prioritare de guvernanță privind gestionarea deșeurilor municipale și a stării de salubrizare a localităților. În cursul lunii octombrie au fost sancționate 11 UAT-uri cu amenzi în valoare totală de 205.000 lei, pentru nerespectarea obligației de a atinge un nivel de pregătire pentru reutilizare și reciclare a deșeurilor de minim 50% din masa totală de deșeuri generate în anul 2021, pentru deșeurile de hârtie, metal, plastic și sticlă provenite din deșeurile menajere generate de populație și pentru neluarea măsurilor de prevenire a depozitărilor necontrolate de deșeuri.

De asemenea, operatorul de salubrizare din Municipiul Constanța a primit două amenzi în valoare de 90.000 lei și un avertisment, pentru nerespectarea prevederilor legale în ceea ce privește colectarea, transportul, valorificarea și depozitarea deseurilor. Pe lângă sancțiunile aplicate, prin actele de control s-au stabilit măsuri de remediere a neconformităților constatate.

S-au efectuat controale în cadrul Planului de acțiune OZONUL, împreună cu reprezentanții IPJ–SAESP, fiind inspectate opt societăți care comercializează și utilizează substanțe care diminuează stratul de ozon sau gaze cu efect de seră. Nu au fost constatate neconformități.

În luna octombrie s-au înregistrat 19 petiții, acordându-se o atenție deosebită soluționării în termen a petițiilor adresate instituției. Cele mai multe reclamații au avut ca obiect disconfortul olfactiv, poluarea aerului și deșeurile.


Sursă foto: Facebook Garda de Mediu Constanța

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233