dobroge.tv

Live

Salariații din serviciile de Ambulanță, printre care și cei din Constanța, protestează pe termen nelimitat. Sindicaliștii BNS acuză Departamentul pentru Situații de Urgență de sabotaj. GALERIE FOTO/VIDEO

Salariații din serviciile de Ambulanță, printre care și cei din Constanța, protestează pe termen nelimitat. Sindicaliștii BNS acuză Departamentul pentru Situații de Urgență de sabotaj. GALERIE FOTO/VIDEO
22 noiembrie 2022
Redactia DTV
Publicitate

Salariații din serviciile de Ambulanţă demarează, începând de marţi, un protest pe termen nelimitat, iar maşinile operative vor purta mesajul „Protest național”. Tot marți, sindicaliştii organizează o acţiune de protest în Capitală, fiind așteptați peste o mie de sindicaliști.

Protestul va debuta la ora 10.00, iar toate ambulanțele operative vor afişa vizibil mesajul „Protest național”.

De asemenea, Blocul Naţional Sindical (BNS) anunță, împreună cu Federația Națională Sindicală „Ambulanța” din România (FNSAR), care reprezintă toate Serviciile Publice de Ambulanță, că marţi va fi organizat un miting de amploare în Capitală, cu peste 1.000 de protestatari.

Programul acţiunilor sindicale este următorul:

  • De la ora 10.00 – 12.00 în Piaţa Revoluției va avea loc pichetarea Ministerului Afacerilor Interne / sediul Departamentului pentru Situații de Urgență.
  • De la ora 12.00 – 12.30 va avea loc marșul sindical, din locaţia Piața Revoluției în Piața Victoriei
  • De la ora 12.30 – 14.00 va avea loc pichetarea Guvernului României din Piața Victoriei.

În cazul în care Premierul României convoacă conducerea Blocului Naţional Sindical şi FNSAR la discuţii, iar, în final, având un răspuns pozitiv la revendicările protestatarilor se va renunţa la marşul sindical şi pichetarea Guvernului. Menţionăm că protestatarii care vor participa la protest sunt din timpul liber, iar prezenţa lor la Bucureşti nu afectează negativ capacitatea de intervenţie a Serviciilor Publice de Ambulanţă”, au mai transmis sindicaliştii.

La protestul de la București participă și salariați din cadrul SAJ Constanța.

UPDATE. Blocul Național Sindical atrage atenția că serviciile publice de ambulanță sunt sabotate de către Departamentul pentru Situații de Urgență! Deși intervin în peste 90% din cazuri medicale urgente la nivel național, serviciile de ambulanță au un parc auto deplorabil! Blocul Național Sindical a colectat date de la toate serviciile de ambulanță, cu ajutorul Federației Naționale Sindicale „Ambulanţa”, care sunt mai mult decât îngrijorătoare și le pune la dispoziția opiniei publice.

Parcul de ambulanțe este într-o stare deplorabilă, asta înseamnă insecuritate atât pentru personalul de pe ambulanțe, cât mai ales pentru bolnavi, incapacitatea de a-și duce la îndeplinire menirea prevăzută prin lege și asta dintr-un singur motiv: puterile discreționare ale domnului Raed Arafat, care în ultimii ani a dezvoltat, în paralel, un alt serviciu, SMURD-ul, care este arondat Ministerului de Interne”, a declarat Dumitru Costin, președintele Blocului Național Sindical.

Datele colectate de specialiştii Blocului Naţional Sindical arată că: 

  • în 2021, serviciile de ambulanța au acordat primul-ajutor în peste 3,5 milioane de cazuri de medicină de urgență (90,5%), în timp ce angajații SMURD au intervenit la doar 370 de mii de urgențe (10,5%)

  • 49% dintre ambulanțele din România au fost dotate cu aparatură medicală în urmă cu mai bine de 10 ani, în timp ce mai bine de jumătate din parcul auto al SMURD este aproape nou și a fost dotat cu aparatură medicală în ultimii 5 ani
  • în ceea ce privește intervențiile efectuate cu personal medico-sanitar de specialitate la nivelul întregii țări, serviciile de ambulanță intervin în aproape 99% din cazuri, în timp ce SMURD s-a ocupat de 1,21% din cazuri
  • serviciile de ambulanță se confruntă cu un deficit de personal uriaș. Mai bine de 9.700 de posturi nu sunt ocupate (43,34%)

Blocul Național Sindical solicită, pe această cale, o întrunire urgentă cu premierul României, Nicolae Ciucă și ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, în speranța găsirii unor soluții pentru rezolvarea acestei situații”, se mai arată în comunicatul de presă.


Sursă foto: SAJ Constanța / Blocul Național Sindical

Sursă video: SAJ Constanța

Publicitate

Galerie Foto

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233