dobroge.tv

Live

CONSTANȚA. Percheziții într-un dosar de trafic de minori și proxenetism: două persoane au fost reținute

CONSTANȚA. Percheziții într-un dosar de trafic de minori și proxenetism: două persoane au fost reținute
23 noiembrie 2022
Redactia DTV
Publicitate

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța, împreună cu procurori ai DIICOT Constanța, au desfășurat o acțiune într-un dosar penal care vizează săvârșirea infracțiunilor de trafic de persoane, trafic de minori și proxenetism. Două persoane au fost reținute.

Potrivit IPJ Constanța, în cursul zilei de marți, 22 noiembrie, polițiștii de combatere a criminalității organizate Constanța au pus în aplicare patru mandate de percheziție domiciliară, în județele Constanța și Tulcea, fiind descoperite și ridicate, în vederea continuării cercetărilor, patru telefoane mobile, susceptibile că ar fi fost folosite în activitatea infracțională.

Din cercetări a reieșit că un bărbat, de 34 de ani, ar fi recrutat o minoră, de 16 ani, din județul Tulcea, iar prin promisiunea mincinoasă a unei relații de iubire și specularea stării de vulnerabilitate a tinerei, ar fi transportat-o pe aceasta până în județul Constanța (stațiunea Mamaia), unde ar fi adăpostit-o, cu ajutorul unei femei, de 34 de ani, în scopul exploatării sexuale prin obligarea la prostituție.

Totodată, prin același mod de operare și pentru aceleași scopuri, bărbatul ar fi racolat o altă tânără, de 18 ani, pe care, cu ajutorul aceleiași femei, ar fi adăpostit-o la aceeași locație din stațiunea Mamaia.

În cursul lunii noiembrie, bărbatul le-ar fi determinat pe cele două tinere la practicarea prostituției, în municipiul Constanța, sens în care s-ar fi ocupat de găsirea locației destinate desfășurării activității de prostituție, de aprovizionarea cu cele necesare tinerelor, de paza și protecția acestora pe perioada desfășurării activității de prostituție, precum și transportarea celor două la locațiile indicate de către clienți. Totodată, bărbatul ar fi obținut foloase patrimoniale de pe urma practicării prostituției de către cele două tinere.

Cu sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, cele două fete au fost identificate, fiind conduse la audieri și, ulterior, predate DGASPC Constanța, în vederea instituționalizării.

În urma administrării probatoriului în cauză, bărbatul și femeia, de 34 de ani, au fost reținuți pentru 24 de ore, fiind introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța. Cei doi urmează a fi prezentați instanței de judecată, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.


Sursă foto: ziare.com

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233