dobroge.tv

Live

Cine sunt ''Bonnie și Clyde de Constanţa'' - cei doi au aruncat în aer două bancomate, femeia face parte din gruparea 'Ndrangheta. La Pavilionul Expoziţional, un agent de pază se afla înăuntru

29 noiembrie 2022
Redactia DTV
Publicitate

Un bărbat de 48 de ani şi o femeie de 55 de ani au fost prinşi de poliţiştii constănţeni după ce au aruncat în aer bancomatul de la Pavilionul Expozițional Constanța și au sustras banii din interiorul ATM-ului.

Potrivit unui comunicat al IPJ Constanţa, marți, 29 noiembrie, polițiștii Direcției de Investigații Criminale – Inspectoratul General al Poliției Române, împreună cu cei ai Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale, au prins în flagrant delict două persoane, imediat după ce au aruncat în aer bancomatul amplasat în Pavilionul Expozițional Constanța. Cei doi au reușit să sustragă banii din interiorul ATM-ului.

Cei în cauză, un bărbat, de 48 de ani, respectiv o femeie, de 55 de ani, sunt bănuiți și de comiterea unei fapte similare în localitatea Castelu și a unei tentative, prin același mod de operare, comise în Mamaia.

În prezent, bănuiții se află la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, în vederea audierii, cercetările fiind continuate sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, pentru stabilirea întregii activități infracționale.

Potrivit ultimelor informaţii, cei doi, Apostol Gheorghe Calin şi Sanginesi Katia, în vârstă de 55 de ani, sunt bănuiţi că ar fi comis fapte similiare şi în Italia, iar femeia ar fi membră a temutei grupări 'Ndrangheta.

Potrivit observatornews.ro care citează un articol din presa italiană, Katia Sanginesi este născută în 1967 şi are domiciliul declarat în Roma. Aceasta ar face parte dintr-o grupare specializată în astfel de furturi. Banda din care ar face parte Sanginesi e formată din 7 persoane, 6 dintre acestea fiind reţinute de poliţia italiană, inclusiv soţul femeii.

Conform poliţiei italiene, gruparea ar fi dat şase atacuri la bancomate din Avellino, Benevento şi Roma în perioada iulie 2020 - ianuarie 2021. Pe lângă furt calificat şi daune provocate băncilor şi oficiilor poştale atacate, membrii grupării mai sunt acuzaţi de asociere la un grup infracţional specializat în fabricarea de explozibil şi transport de bunuri furate.

Ce spune CJC Constanţa

"Direcția de Pază a județului Constanța asigură securitatea Pavilionul Expozițional Constanța cu trei posturi de pază, formată din personal nepurtător de armament. În interiorul obiectivului, cele trei posturi sunt dispuse la fiecare intrare a pavilionului. Bancomatul asupra căruia au acționat hoții se află la intrarea principală, dinspre bulevardul Mamaia. În jurul orei 3:35, angajatul Direcției de Pază, care asigura paza intrării principale, a auzit explozia după care a ieșit afară. Acesta a fost momentul în care persoane necunoscute aflate în faţa obiectivului au fugit. Angajatul, conform procedurilor de lucru, a anunțat poliția, ulterior chemând în sprijin și echipajul de intervenție al direcției. Aceștia au ajuns la obiectiv în mai puțin de 3 minute, ulterior a ajuns și primul echipaj de poliție.

Postul de pază este amplasat in interiorul pavilionului. Cei care au acționat asupra bancomatului au amplasat încărcătura în exteriorul obiectivului. Angajatul direcției nu a avut posibilitatea să îi observe sau să îi audă.

Direcția de Pază are un contract mai amplu cu instituția noastră, aceștia asigurând paza pentru un număr total de 36 de obiective. Costurile pentru o oră de pază se ridică la valoarea de 25,88 lei. În acest preț sunt incluse și costurile de deplasare ale echipajului de intervenție în caz de nevoie. Conform legislației în vigoare, paza acestui obiectiv trebuie să fie asigurată prin forță umană",  a transmis Consiliul Judeţean Constanţa.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233