dobroge.tv

Live

Preot filmat cum scoate bani din cutia milei cu un umeraş. ''Nu un umeraș serios, ci unul subțire, din sârmă''

Preot filmat cum scoate bani din cutia milei cu un umeraş. ''Nu un umeraș serios, ci unul subțire, din sârmă''
29 noiembrie 2022
Redactia DTV
Publicitate

Un preot din Bucureşti afost surprins îmn timp ce scoate banii pe care enoriaşii săi îi puneau în cutia milei. Libertatea a intrat în posesia mai multor imagini video, documente şi mărturii, care vizează metodele prin care preotul Viorel Olaru, de la biserica Sf. Proroc Daniel din Bucureşti, a reuşit ani la rând "să scoată banii pe ascuns”, folosindu-se de un umeraș. „Dar nu un umeraș serios, ci unul subțire, din sârmă. Cum primiți când vă ridicați hainele de la curățătorie”, spun sursele citate de Libertatea.

Preotul Viorel Olaru s-a alăturat la slujire în Biserica Sf. Proroc Daniel din sectorul 4 în anul 2018. Ctitorul parohiei este preotul Benone Popoiag, socrul lui Viorel Olaru. Ultima estimare făcută de slujitori arată că parohia cuprinde aproximativ 4.300 de familii din jurul străzii Reșița, din sectorul 4 al Capitalei, scrie Libertatea.

Surse din parohie susțin că „sumele de bani făcute în lăcașul de cult sunt mari și folosite discreționar de cei care conduc”. Cutia milei a fost cea vizată de preotul Viorel Olaru.

În Biserica de lemn Sf. Proroc Daniel sunt trei astfel de cutii. Două sunt în fața altarului, pe ambele fiind scris „DONAȚII”. Una e așezată pe verticală, alta așezată pe orizontală. O a treia cutie, mare, e la intrare. În stânga sunt două dintre cutiile de donații pe care Olaru le golea în altar. Cele două sunt marcate cu „DONAȚII” și așezate în biserica de lemn din curtea parohiei, care cuprinde și o biserică mai mare, de beton.

Doar că banii nu ajung la săraci, spun sursele Libertatea. „Tocmai pentru că în cutiile mari, de lemn, se adunau sume însemnate, de ordinul miilor de lei, biserica a reglementat un sistem prin care cutia milei să fie deschisă în prezența mai multor persoane”, explică oamenii din parohie.

Mai mult, „preotul Viorel Olaru a inventat un sistem prin care să scoată banii pe ascuns”, spun oamenii din parohie. Ustensila principală era un umeraș. „Dar nu un umeraș serios, ci unul subțire, din sârmă. Cum primiți când vă ridicați hainele de la curățătorie”, adaugă ei.

Olaru venea noaptea sau chiar ziua-n amiaza mare, când ctitorul bisericii, preotul Benone Popoiag, era plecat la țară, când al treilea preot era și el plecat acasă sau făcea tot felul de alte servicii în parohie, au declarat surse pentru Libertatea. Părintele lua cutiile puse în fața altarului și, în altar, le așeza între două piese de mobilier, cu orificiul prin care se introduc banii în jos. Ca să nu se împrăștie banii, lua o cutie de plastic și o punea pe jos, un loc unde să deverseze cascada monetară. Apoi, cu vârful umerașului, preotul agăța bancnotele și le trăgea în afara cutiei.

Mai multe detalii pot fi citite AICI!

Sursă foto: observatornews.ro/Libertatea

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233