dobroge.tv

Live

Sute de polițiști, pompieri și jandarmi vor fi la datorie în minivacanța de 1 Decembrie

29 noiembrie 2022
Publicitate

Sute de polițiști, pompieri și jandarmi vor fi la datorie în minivancanța de 1 Decembrie. Au fost luate o serie de măsuri pentru această perioadă, printre care suplimentarea efectivelor de jandarmi și polițiști în teren, dar și înființarea unui punct temporar de pompieri. De asemenea, la pelerinajul de la Mănăstirea „Sfântului Andrei” sunt așteptați să vină aproximativ 10.000 de pelerini. Autoritățile spun că sunt pregătite să intervină în această vacanță dacă situația o impune.

Peste 190 de oameni ai legii vor fi prezenți în vacanța de Sfântul Andrei și Ziua Națională a României. Mai mult decât atât, polițiștii rutierii vor avea asupra lor etiloteste și drugteste, iar unele autospeciale vor avea și radare.

Așa cum suntem obișnuiți, ponderea o reprezintă lucrătorii de ordine publică, aceștia fiind într-o medie de peste 135, zilnic, alături de polițiștii rutieri și lucrători de alte specializări, folosind o medie zilnică de peste 75 de autospeciale de serviciu”, a declarat chestor de poliție Adrian Glugă, inspector șef IPJ Constanța.

În acestă perioadă, potrivit Gărzii de Coastă, se înregistrează o creștere a numărului de camioane la granița cu Bulgaria. Timpul de așteptare este mai mare pentru această categorie. De asemenea, în această vacanță vor lucra mai mulți polițiști de frontieră în încercarea de a face față unei posibile creșteri a numărului de persoane care vor să iasă sau să intre în țară.

„A fost suplimentat numărul personalului planificat la controlul documentelor de călătorie în punctele de trecere a frontierei cât și la supravegherea frontierei până la 300 de polițiști de frontieră care vor desfășura zilnic, la nivelul zonei de comerț a Gărzii de Coastă misiuni de supraveghere și control la frontiera de stat a României. Menționăm faptul că dacă situația o impune vor fi suplimentate arterele de control pe ambele sensuri de deplasare”, a declarat comisar șef Cristian Cicu, directorul Gărzii de Coastă Constanța.

De asemenea, vor fi folosite și stații mobile de control pentru a îi putea verifica în parametrii optimi pe cei care ies din țară. Specialiștii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea” vor controla lăcașurile de cult, zonele în care vor avea loc evenimente, precum și cluburi și restaurante deschise în această perioadă. Unul dintre principalele aspecte urmărite este dotarea cu extinctoare.

Ca măsură operațională suplimentară va fi operaționalizat un punct temporar de intervenție în localitatea Agigea. Fiind cunoscut faptul că reprezintă o zonă unde se înregistrează valori ridicate ale traficului deoarece asigură legătura municipiului și a autostrăzii cu partea de sud a județului și punctele de trecere a frontierei”, a declarat col. dr. ing. Cristian Amarandei, inspector șef ISU „Dobrogea”.

Aproximativ 10.000 de credincioși sunt așteptați pe 30 noiembrie la Mănăstirea „Sfântului Andrei”. Astfel, vor fi dislocate acolo mai multe efective de pompieri, polițiști dar și jandarmi.

Jandarmii constănțeni vor fi prezenți în localitățile Kogălniceanu, Mangalia, Cernavodă, Eforie, Hârșova, Medgidia și nu în ultimul rând în municipiul Constanța în cadrul patrulelor mixte și echipajelor de intervenție. Concomitent cu menținerea unui climat de siguranță publică, jandarmii vor acorda o atenție sporită în direcția desfășurărilor în condiții optime a adunărilor publice”, a declarat col. Daniel Ferencz, inspector șef Inspectoratul de Jandarmi al Județului Constanța.

Al doilea palier este cel de a asigura măsurile de ordine publică cu ocazia manifestărilor ce se vor derula în această perioadă în județul Constanța. Și aici mă refer, în primul rând la manifestarea prilejuită de Sfântul Andrei. Cu toții cunoaștem că este cel mai mare pelerinaj care se desfășoară în Dobrogea. Avem încredere că toate manifestările de acolo se vor desfășura în liniște și în siguranță deplină, ne-am luat toate măsurile în acest sens”, a declarat col. Constantin Dima, comandant Gruparea de Jandarmi Mobilă „Tomis”.

Mai mult decât atât, în vacanța de Sfântul Andrei și Ziua Națională a României vor exista și subunități antitero și patrule mixte de jandarmi.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233