dobroge.tv

Live

Constanța va avea un bazin olimpic

30 noiembrie 2022
Publicitate

Constanța va avea un bazin olimpic. A fost atribuit studiul de fezabilitate iar în aproximativ trei ani ar urma să fie gata. Rămâne de văzut dacă se va întâmpla sau nu acest lucru. Terenul pe care ar urma să fie construit bazinul are un proprietar privat care urmează să fie expropriat. Potrivit primarului municipiului Constanța, legea îi permite să facă acest lucru dacă proiectul este de utilitate publică.

Ne-am apucat de un bazin olimpic, s-a eliberat certificatul de urbanism, presupune expropierea. Locația va fi Panait Cerna, Chiliei, pe locația fostului RATC. Sunt disponibile opt hectare și jumătate, dacă nu mă înșel. Avem nevoie de vreo 10.000 de metri pătrați și o să îl facem. Am primit avizul de principiu al Ministerului Sportului pentru inițierea procedurii”, a declarat Felicia Ovanesian, city managerul municipiului Constanța.

Acolo a fost un teren unde să se facă niște enormități din astea, construcții de blocuri. Toată zona aia este o zonă care trebuie cumva s-o redăm urbanistic orașului. Eu cred că noi trebuie să păstrăm în continuare funcțiunile de sport, de agrement, de petrecere a timpului liber pentru că vom avea stadionul, Parcul Palatul Copiilor, se chema Parcul Pionierilor pe vremuri. Am reușit să facem un protocol cu Ministerul Educației. Era absolut necesar protocolul ca să putem cheltui bani. Altfel noi nu puteam cheltui bani pe un loc care nu e al nostru și va intra și el într-un proces de regenerare urbană. Vom bugeta pentru anul următor. Oricum vom face ceva acolo.

Eh, acolo, o parte din porțiunea asta am gândit-o pentru un bazin olimpic. Terenul este un teren privat însă conform legii putem face expropiere pentru o cauză de utilitate publică pentru astfel de obiective. Asta înseamnă un studiu de fezabilitate aprobat în consiliul local care să prevadă obiectul respectiv și care să stabilească în mod precis care este culoarul de expropriere”, a declarat Vergil Chițac, primarul municipiului Constanța.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233