dobroge.tv

Live

Zeci de polițiști, jandarmi și pompieri constănțeni vor asigura buna desfășurare a evenimentelor dedicate Zilei Naționale a României

30 noiembrie 2022
Publicitate

Ziua Națională a României va fi sărbătorită și la Constanța printr-o serie de evenimente. Cel mai important moment va fi însă parada militară de 1 Decembrie care va avea loc pe Bulevardul Tomis. Și pentru ca totul să se desfășoare fără incidente la datorie vor fi zeci de polițiști, jandarmi și pompieri. Aproximativ 500 de militari alături de 70 de mașini și tehnică de luptă vor defila pe bulevard, iar cerul va fi survolat de mai multe aeronave.

Manifestările de 1 Decembrie se vor deschide cu ceremonia militară și religioasă care va avea loc la Monumentul „Victoriei” din Parcul Arheologic, începând cu ora 09.00, iar de la ora 11.00 pe bulevardul Tomis va avea loc parada militară. La eveniment sunt așteptați toți constănțenii și nu numai. Pentru ca totul să se desfășoare fără incidente prezenți la eveniment vor fi și mai multe echipaje de jandarmi.

Pentru Ziua Națională a României, Gruparea de Jandarmi Mobilă „Tomis” Constanța va asigura efective pentru menținerea climatului de siguranță împreună cu celelalte structuri ale Ministerului de Interne care participă la această activitate”, a declarat col. Constantin Dima, comandant Gruparea de Jandarmi Mobilă „Tomis”.

De asemenea, un efectiv de 30 de jandarmi din cadrul inspectoratului a constituit un pluton de onor și patru echipaje auto care vor participa la parada militară a Forțelor Armate care se va desfășura în data de 1 Decembrie în municipiul Constanța, pe bulevardul Tomis, în zona Palatului Administrativ”, a declarat col. Daniel Ferencz, inspector șef Inspectoratul de Jandarmi al Județului Constanța.

Vor fi și mai multe restricții de circulație. De pildă, în perioada 30 noiembrie, ora 18:00 și 01 decembrie, ora 13:00, șoferii nu vor mai putea parca pe bulevardul Tomis pe tronsonul cuprins între bulevardul Mamaia și strada Traian. Devierea traficului rutier se va realiza prin intermediul polițiștilor rutieri.

Peste 190 de polițiști vor fi angrenați zilnic în activitățile curente de menținerea ordinii publice. De asemenea, ne vom strădui și ne vom preocupa să asigurăm o intervenție optimă la evenimentele semnalate atât direct, dar mai ales la evenimentele semnalate prin 112 pentru prevenirea oricăror fapte antisociale”, a declarat chestor de poliție Adrian Glugă, inspector șef IPJ Constanța.

Prezenți la parada vor fi și pompierii.

Cu ocazia Zilei Naționale a României Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Dobrogea” va participa la activitățile specifice cu forțe și mijloace atât pentru ceremonialul militar, cât și pentru misiunile de intervenție și răspuns în cazul în care vom fi solicitați”, a declarat col. dr. ing. Cristian Amarandei, inspector șef ISU „Dobrogea”.

În toate aceste zile, jandarmii, polițiștii și pompierii vor fi la datorie pentru ca această minivacanță să se desfășoare în siguranță.

Ne așteaptă un sfârșit de săptămână în care peste 200 de polițiști, 250 de jandarmi, 200 de pompieri, aproape 200 de grăniceri vor avea grijă ca pe lângă măsurile și misiunile uzuale să gestioneze orice problemă ar putea apărea în contextul acestei minivacanțe”, a declarat Silviu Coșa, prefectul județului Constanța.

Cei prezenți la eveniment vor primi stegulețe tricolore și baloane, iar la finalul paradei, ne vom bucura de un impresionant spectacol de artificii de zi. Cerul Constanței va fi colorat în roșu, galben și albastru, culorile drapelului României.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233