dobroge.tv

Live

Lucrările de pe podul de la Doraly au fost sistate după ce a fost descoperită piatră cubică. Autoritățile vin cu o soluție temporară: „Facem un asfalt provizoriu până anul viitor”

30 noiembrie 2022
Publicitate

Gropi, piatră cubică, denivelări și noroi. Așa se poate descrie situația podului de la ieșire din Constanța. Dacă mai și plouă, cum se întâmplă în aceste zile, se mai adaugă o problemă în plus pentru șoferii nevoiți să tranziteze podul, autoturismele care pot aluneca. Muncitorii care au decopertat zona au descoperit piatră cubică, iar lucrările au fost sistate. Așa se face că de peste o lună de zile conducători auto fac slalom printre gropi.

Lucrările pe podul de la ieșire din Constanța spre sudul litoralului bat pasul pe loc. În această perioadă nu lucrează niciun muncitor și asta pentru că în urma decopertării arterei de circulație a fost descoperită piatră cubică. Cum acest lucru nu se știa, podul a rămas decopertat și lăsat pradă intemperiilor vremii.

De când a fost decopertat podul și lăsat așa pentru că muncitorii au descoperit piatră cubică, au apărut foarte multe gropi pe care șoferii nu le mai pot evita, transmite Alexandra Ghioc, reporter Dobrogea TV.

Constănțeancă: Numai accidente au fost în ultimul timp pe aici, pe pod. Din ce cauză?

Reporter: Multe gropi?

Constănțeancă: Multe gropi. De ce au decopertat asfaltul dacă nu l-au făcut?

Primarul orașului Constanța spune că nu se știa de existența acelei pietre cubice.

Ei au decopertat și au dat de piatra aceia de granit. Cine știa, știa cineva în Constanța că s-a așternut covor asfaltic peste piatra de granit? Nu știa nimeni, da? Bun, din momentul ăsta avem o problemă că avem o nouă soluție. În proiect așa ceva nu s-a întâlnit”, a declarat Vergil Chițac, primarul municipiului Constanța.

Astfel, va fi nevoie de o suplimentare a bugetului alocat lucrărilor, potrivit edilului. A fost găsită o soluție temporară pentru a face față iernii.

Și le-am zis așa, facem un asfalt provizoriu până anul viitor când acolo va trebui săpat și făcut un sistem rutier nou. Însă trebuie să trecem iarna. Iarna va îngheța, suntem și în rampă, acolo se vor produce accidente”, a mai declarat Vergil Chițac, primarul municipiului Constanța.

O altă problemă cu care trebuie să se confrunte șoferii o reprezintă canalizările de pe șosea. Concret, după ce a fost decopertat vechiul asfalt, gurile de canalizare au rămas ridicate iar conducătorii auto trebuie ori să le ocolească, ori să treacă peste ele încet pentru a nu își strica mașinile. Nici trotuarele nu au fost finalizate iar pietonii se chinuie să meargă prin noroi și pe pietriș.

Reporter: Cum circulați cu acest căruț?

Constănțeancă: Foarte greu, nu știu când reușește să termine lucrarea asta. Foarte greu, și încălțămintea și te murdărești și mizerie nu mai vorbesc.

Lucrările de pe bulevardul 1 Mai și Șoseaua Mangaliei, inclusiv podul de la ieșire din Constanța ar trebui să fie gata în august 2023.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233