dobroge.tv

Live

Porturile constănțene au fost închise din cauza vântului puternic

Porturile constănțene au fost închise din cauza vântului puternic
02 decembrie 2022
Redactia DTV

Publicitate

Porturile Constanţa Nord, Constanţa Sud-Agigea şi Midia au fost închise vineri, 2 decembrie, din cauza vântului puternic.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că, la această oră, nu sunt sesizate evenimente rutiere care să impună restricții de circulație pe autostrăzi sau pe drumuri naționale.

Pe arterele rutiere principale, respectiv autostrăzile A1 București-Pitești, A2 București-Constanța, A3 București-Ploiești, DN 1 Ploiești-Brașov, traficul se desfășoară pe un carosabil umed, cu precipitații sub forma de ploaie ușoară.

Sunt semnalate condiții de ceață, care reduce vizibilitatea izolat sub 200 metri, local, pe raza județelor Botoșani și Tulcea.

Pe majoritatea arterelor rutiere din partea de sud și est a țării, traficul se desfășoară pe un carosabil umed, în condiții de ploaie ușoară.

Din cauza vântului puternic, sunt oprite manevrele în porturile Constanța Nord, Constanța Sud și Midia.

Pentru reducerea riscului de implicare în accidente rutiere, sfătuim conducătorii auto să circule cu viteză adaptată în permanență condițiilor de drum, să folosească sistemele de iluminare-semnalizare şi de climatizare-dezaburire, să păstreze în mers o distanţă suficient de mare între autovehicule, pentru a putea opri în condiţii de siguranţă și să utilizeze cu precădere frâna de motor pentru reducerea vitezei, evitând bruscarea comenzilor autovehiculului dacă suprafața de rulare este umedă sau alunecoasă.

Celor care-și planifică deplasările în această perioadă, le recomandăm să se intereseze în prealabil de starea drumurilor și de condițiile meteorologice și să aibă autovehiculele echipate cu anvelope de iarnă dacă urmează să ruleze pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheață sau polei”, transmit reprezentanții Centrului Infotrafic.


Sursă foto: arhivă Dobrogea TV

Publicitate

solid house
Publicitate
Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

În centrul atenției

cu Bogdan Papacostea

Pauza de Sport

cu Ciprian Vieru

Pauza de Sport

cu Ciprian Vieru

Comentologie

cu Manu Nistor

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233