dobroge.tv

Live

NAȚIONAL. Un exemplar de pește piranha a fost găsit din apele unui râu. Garda de Mediu anunță o anchetă

NAȚIONAL. Un exemplar de pește piranha a fost găsit din apele unui râu. Garda de Mediu anunță o anchetă
02 decembrie 2022
Redactia DTV
Publicitate

Doi orădeni au găsit un exemplar de Piranha cu burtă roșie, specie de pește agresivă și extrem de vorace, originară din America de Sud, în apa Crișului Repede, în zona Podului Centenarului din centrul Oradiei, anunță ebihoreanul.ro.

Exemplarul de Piranha a fost găsit miercuri dimineață, de doi orădeni pasionați de pescuit și de ecologie.

„Am vrut să curăţăm unul dintre locurile de pescuit din centrul oraşului, de pe malul stâng al Crişului, în aval de Podul Centenarului. La un moment dat, scoţând de pe mal cârpe şi alte mizerii, am văzut plutind exemplarul de Piranha. Era mort, dar de puţin timp, cea mai probabilă explicaţie fiind că temperatura apei a scăzut în noaptea de marţi spre miercuri sub 10 grade”, a relatat pentru sursa citată unul dintre cei doi orădeni.

La faţa locului s-a deplasat în scurt timp şeful Gărzii de Mediu Bihor, Sever Şerbănescu, acesta confirmând că exemplarul găsit este un Piranha cu burtă roşie, specie de apă dulce originară din America de Sud, din bazinul Amazonului. Şeful Gărzii de Mediu a afirmat că a anunţat şi alte instituţii, între care Agenţia pentru Pescuit şi Acvacultură, AJVPS, ca gestionar al fondului piscicol, precum şi Agenţia pentru Arii Naturale Protejate.

„Trebuie să verificăm dacă mai sunt și alți Piranha în Criș și nu cumva să fie și în Peța. În Criș, la temperaturile coborâte de acum, nu ar rezista, dar în Peța, unde e apă termală, ar putea trăi și să se înmulțească, cu consecințe grave pentru fauna din pârâu – clean, mreană și altele”, a spus Șerbănescu.

Pe de altă parte, acesta a arătat că se va încerca și depistarea persoanei care a aruncat peștii în Criș, cu ajutorul camerelor de supraveghere, și – de asemenea – noi controale la magazine de tip Pet Shop, pentru a se afla dacă s-au comercializat și în ce condiții pești Piranha.


Sursă foto: ebihoreanul.ro

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233