dobroge.tv

Live

Olanda şi Suedia sprijină aderarea României la Schengen. Ciucă: Olanda este un partener valoros al ţării noastre

Olanda şi Suedia sprijină aderarea României la Schengen. Ciucă: Olanda este un partener valoros al ţării noastre
02 decembrie 2022
Redactia DTV
Publicitate

Premierul Nicolae Ciucă a salutat, vineri, pe Twitter, recunoaşterea de către Guvernul Olandei a disponibilităţii României de a adera la Schengen, şeful Executivului arătând că Olanda este un partener valoros al ţării noastre şi că sunt hotărâţi să continue să lucreze împreună.

”Salut recunoaşterea de către Guvernul Olandei a disponibilităţii României de a adera la Schengen ca un pas esenţial pentru atingerea acestui obiectiv, posibil prin dialog şi cooperare. Olanda este un partener valoros al ţării noastre. Suntem hotărâţi să continuăm să lucrăm împreună”, a scris premierul Nicolae Ciucă.

În urmă cu scurt timp, şi Guvernul Suediei a reuşit să obţină sprijinul Parlamentului şi a primit mandat pozitiv pentru a vota aderarea României la spaţiul Schengen.

”Salut rezultatul pozitiv de azi din Comisia pentru afaceri europene a Parlamentului Suediei în favoarea aderării României la Schengen! Mă bucur că demersurile mele pe lângă colegul meu, ministrul Tobias Billstrom şi liderii Partidului Social-Democrat Suedez au avut succes. Acest rezultat pozitiv urmează rezultatului la fel de pozitiv al dezbaterii de ieri din Comisia pentru afaceri juridice a Parlamentului Suediei, în favoarea aderării României. Vă mulţumim, Suedia!”, a scris ministrul de Externe,Bogdan Aurescu, într-un mesaj pe Twitter.

Guvernul olandez dă undă verde aderării României şi Croaţiei la Schengen, dar îşi menţine împotrivirea „fermă” şi „refuză să accepte” ca Bulgaria să adere la spaţiul de liberă circulaţie. Cabinetul de la Haga consideră în continuare că este prea devreme pentru Bulgaria, care ar putea să adere, totuşi, anul viitor, scrie, vineri, publicaţia „Volkskrant”, potrivit news.ro.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233