dobroge.tv

Live

Statul român a cheltuit 13 milioane de euro pentru cazarea și masa refugiaților ucraineni din județul Constanța, de la începutul războiului

Statul român a cheltuit 13 milioane de euro pentru cazarea și masa refugiaților ucraineni din județul Constanța, de la începutul războiului
03 decembrie 2022
Redactia DTV

Publicitate

Constanța a devenit al doilea pol, după București-Ilfov, unde s-au așezat ucrainenii fugiți din calea bombardamentelor. Județul a decontat, în perioada martie-octombrie, 13 milioane de euro pentru cazarea și masa refugiaților, prin programul 50/20. Banii sunt neimpozabili, scrie g4media.ro.

Constanța este județul care a decontat cei mai mulți bani pentru refugiații din Ucraina, după București-Ilfov, conform informațiilor transmise de IGSU pentru Info Sud-Est și G4Media referitoare la sumele decontate.

Decontari judete ucraineni
Infogram

Totodată, ISU Dobrogea a explicat faptul că „nu există un buget prestabilit”, iar cheltuielile sunt decontate „în funcție de solicitările primite din partea operatorilor economici/ persoanelor juridice care au pus la dispoziție spații de cazare aprobate prin hotărârile comitetelor județene pentru situații de urgență”, menționează sursa citată.

De asemenea, mai arată ISU Dobrogea, primăriile sunt cele care întocmesc situațiile centralizatoare cu cetățenii ucraineni găzduiți de persoanele fizice, numărul de zile de găzduire și suma solicitată.

Din cele 70 de primării din județul Constanța, 32 au în evidență persoane fizice care au depus cereri pentru decontarea cheltuielilor legate de hrănirea și cazarea de urgență.

Conform ISU Dobrogea, județul Constanța a decontat până la 31 octombrie, prin 500 de facturi, 13 milioane de euro, din care 9,9 milioane au ajuns la persoane fizice și 3,1 milioane la persoane juridice.

Decontari ucraineni
Infogram


Sursă text/grafic: G4media

Sursă foto: Arhivă Dobrogea TV

Publicitate

solid house
Publicitate
Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

În centrul atenției

cu Bogdan Papacostea

Pauza de Sport

cu Ciprian Vieru

Pauza de Sport

cu Ciprian Vieru

Comentologie

cu Manu Nistor

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233