dobroge.tv

Live

Bode, scrisoare deschisă către ministrul de interne al Austriei: Aţi făcut un joc politic nedemn de o ţară care are o tradiţie politică aşa de bogată şi care este o democraţie consolidată de atât de mult timp!

Bode, scrisoare deschisă către ministrul de interne al Austriei: Aţi făcut un joc politic nedemn de o ţară care are o tradiţie politică aşa de bogată şi care este o democraţie consolidată de atât de mult timp!
12 decembrie 2022
Redactia DTV
Publicitate

Ministrul de Interne, Lucian Bode, i-a transmis luni o scrisoare deschisă lui Gerhard Karner, ministrul de interne al Austriei, pentru a-şi exprima profunda indignare faţă de votul acestuia din Consiliul JAI, împotriva aderării României la spaţiul Schengen. 

”Mărturisesc că speram să vă scriu această scrisoare în acelaşi spirit în care am scris omologilor mei din celelalte state membre UE, omologii mei şi ai dumneavoastră, cei care au asigurat un demers corect şi onest faţă de procesul aderării României la spaţiul Schengen, cei care au efectuat analize temeinice, dar juste, cei care au înţeles că avem datoria de a ne îndeplini misiunea faţă de structurile pe care le reprezentăm, faţă de statele în a căror slujbă suntem şi faţă de Uniunea Europeană, căreia cu toţii îi aparţinem şi în ale căror valori credem.

Vă scriu însă, din păcate, pentru a-mi exprima profunda indignare faţă de votul dumneavoastră din Consiliul JAI, împotriva aderării României la spaţiul Schengen, asta după ce pe 23 noiembrie la Viena, în prezenţa colegilor noştri, îmi dădeaţi asigurări că sunteţi "un prieten al României", iar poziţia dumneavoastră" nu este împotriva României ci împotriva unui sistem nefuncţional care nu trebuie extins cu niciun stat.

Pentru că nu doar meritul României şi al cetăţenilor români a fost călcat în picioare odată cu acest vot, dar şi valorile şi principiile care ne ghidează la nivel european. Toate statele membre au putut vedea cum Austria a adoptat o decizie arbitrară ce încalcă flagrant dreptul României de a fi stat membru cu drepturi depline al spaţiului Schengen, iar argumentele pe care le-aţi avut la finalul acestui proces pur şi simplu nu au nicio legătură cu realitatea”, afirmă ministrul.

El îl acuză pe ministrul din Austria: ”Aţi făcut un joc politic nedemn de o ţară care are o tradiţie politică aşa de bogată şi care este o democraţie consolidată de atât de mult timp. În întrevederea noastră din luna ianuarie m-aţi asigurat de susţinerea Austriei pentru aderarea la spaţiul Schengen, iar în cadrul Conferinţei ministeriale a Forumului de la Salzburg de la Bucureşti, Austria şi-a dat acordul pe o declaraţie comună în care toţi membrii salutau susţinerea aderării României la spaţiul Schengen.

Nimeni nu a putut înţelege ce s-a întâmplat în două zile, de ce v-aţi schimbat fundamental poziţia, în condiţiile în care nu apăruse niciun element nou. Aţi tratat românii şi România într-o manieră nedreaptă, discriminatorie şi ilogică”.

”Îmi pare rău să vă spun, dar modul acesta de conduită şi acţiune nu este adecvat pentru niciun om politic al Uniunii Europene. Dumneavoastră ştiţi, la fel de bine ca mine, că problema migraţiei pe care aţi invocat-o nu poate fi imputată României. Au înţeles-o toate celelalte state membre, domnule ministru. Aţi reuşit să stârniţi revolta nu doar a românilor din Austria, dar şi a propriilor cetăţeni, care cunosc realităţile din teren şi ştiu că e injust şi imoral să pedepsiţi milioane de cetăţeni europeni folosindu-vă de argumente false.

România rămâne însă fermă şi profund ataşată obiectivului de aderare la spaţiul Schengen, pentru care nu doar ministerul pe care îl conduce, ci şi celelalte structuri implicate în procesul de aderare vor continua să lucreze cu aceeaşi determinare şi aceeaşi încredere neclintită în valorile europene.

În încheiere, vă rog să le transmiteţi tuturor celor din subordinea dumneavoastră, cu care am avut o bună colaborare, tot respectul meu şi mulţumiri pentru efortul comun pe care îl facem pentru apărarea securităţii cetăţenilor europeni. Cel puţin faţă de subordonaţii dumneavoastră şi faţă de cetăţenii care v-au acordat un vot de încredere, rămâneţi, domnule ministru, cu o datorie morală. Pentru că pe minciuni şi nedreptate nu se poate construi nimic măreţ şi durabil”, spune ministrul în final.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233