dobroge.tv

Live

Pompierii constănțeni, la datorie de sărbători. Peste 230 de intervenții în județ: 25 de accidente și șapte incendii

27 decembrie 2022
Redactia DTV
Publicitate

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea“ al județului Constanța au executat, în perioada Sărbătorilor de Crăciun, 236 misiuni.

  • Acordarea primului ajutor

Echipajele SMURD au intervenit în 205 situații pentru acordarea primului ajutor și transportarea la unitățile sanitare a persoanelor cu afecțiuni medicale.

  • Accidente rutiere

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea“ al județului Constanța au fost solicitați să intervină în cazul a 12 accidente rutiere ce au avut loc pe raza județului Constanța, soldate cu 25 victime, 17 dintre ele fiind transportate la spital.

În prima zi de Crăciun, un apel primit prin Sistemul Național Unic pentru Apeluri de Urgență, anunța că, pe raza localității Castelu, s-a produs un accident rutier grav. Au fost alocate o autospecială de stingere cu apă și spumă, o autospecială pentru descarcerare, un SMURD B2, autospeciala pentru transport personal și victime multiple, precum și o ambulanță a Serviciului Județean de Ambulanță Constanța. La locul accidentului au fost găsite opt victime cu vârste cuprinse între 11 și 72 ani, dintre care patru bărbați, trei femei și un minor. Toate victimele erau conștiente, cooperante și au fost transportate la Compartimentul Primiri Urgențe din cadrul unității sanitare din Medgidia. Ulterior, cinci dintre victime au fost transferate la Unitatea Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei“ din Constanța – patru cu autospeciala pentru transport personal și victime multiple și una cu ambulanța Serviciului Județean de Ambulanță Constanța.

  • Incendii
Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea“ al județului Constanța au intervenit pentru localizarea și lichidarea a șapte incendii, din care trei s-au manifestat în locuințe. Alte două incendii s-au manifestat la autoturisme și două au fost incendii de resturi menajere. Din fericire, nu s-au înregistrat victime.

  • Alte misiuni

Pompierii militari au fost solicitați să intervină și în alte 12 situații, precum asigurare măsuri PSI la aterizare/decolare elicopter SMURD, deblocări de ușă, transport persoane supraponderale etc.


Sursă foto: mesageruldesibiu.ro

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233