Live

UPDATE. ALEGERI LOCALE COSTINEŞTI. Procesul de votare a fost reluat a fost reluat cu buletinele greşite, alegătorii fiind informaţi în legătură cu eroarea

UPDATE. ALEGERI LOCALE COSTINEŞTI. Procesul de votare a fost reluat a fost reluat cu buletinele greşite, alegătorii fiind informaţi în legătură cu eroarea
publicat pe 27 septembrie 2020

Procesul de votare a fost oprit la Costineşti, după ce pe buletinele de vot a fost descoperită p greşeală. Astfel, buletinele de vot care au ajuns la secţia de votare din satul Schitu, comuna Costineşti au fost tipărite greşit.

Într-una dintre căsuţe, apare numele unui partid şi sigla altei formaţiuni politice. Specimenele care au fost trimise de acum două săptămâni sunt şi ele greşite, dar nu a observat nimeni.

În total, au fost tipărite greşit 3.100 de buletine.

Situaţia a fost semnalată către Biroul Electoral Judeţean şi se aşteaptă o decizie.

UPDATE. Votul a fost reluat, cu buletinele de vot tipărite greşit, urmând ca în câteva ore să ajungă în secţiile de votare de la Costineşti şi buletinele de vot tipărite corect.

Reprezentanţii Biroului Electoral Costineşti au declarat că a fost reluat procesul de votare după ce a fost oprit aproximativ două ore din cauza unei greşeli pe buletinul pentru candidaţii la Primărie, în sensul că în căsuţa cu numele candidatul liberal se afla sigla Pro România şi cea a PNL.

Iniţial, Biroul Electoral a decis ca procesul electoral să fie suspendat până la tipărirea unor buletine noi, dar apoi s-a revenit asupra acestei hotărâri şi s-a reluat votare cu buletinele eronate.

Alegătorii sunt însă anunţaţi de existenţa acestei erori. După ce buletinele noi vor fi tipărite doar acestea vor fi folosite în procesul electoral.

Fii primul care scrie un comentariu!
NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Nu sunt admise atacurile la persoană, discriminarea de orice tip, limbajul vulgar, postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme este sancționată cu ştergerea imediată a comentariului!
Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233