dobroge.tv

Live

ALEGERI LOCALE 2020. Mai multe incidente la secţii de votare din Constanţa

ALEGERI LOCALE 2020. Mai multe incidente la secţii de votare din Constanţa
27 septembrie 2020
Redactia DTV
Publicitate

Un bărbat este cercetat de poliţişti după ce a rupt două buletine de vot. Polițiștii din cadrul Poliției orașului Năvodari au fost sesizați, în jurul orei 8.30 cu privire la faptul că, la secția 311, unul dintre votanți ar fi distrus mai multe buletine de vot.

În urma cercetărilor s-a stabilit faptul că un bărbat ar fi primit câte un buletin de vot în plus și, după ce ar fi aplicat ștampila cu mențiunea votat, ar fi constatat acest lucru, moment în care ar fi rupt cele două buletine de vot în plus.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de sustragerea sau distrugerea de înscrisuri.

Tot la Năvodari, în jurul orei 09.40, polițiști din cadrul Poliției orașului Năvodari au fost sesizați cu privire la faptul că, pe o stradă din orașul Năvodari, în apropierea secțiilor de votare, se face propagandă electorală. Deplasați la fața locului, polițiștii au constatat faptul că aspectele sesizate nu se confirmă, în zona fiind doar persoane care așteptau la rând pentru a-și exercita dreptul de vot.

UPDATE. Astăzi, în jurul orei 09.00, polițiști din cadrul Secției 5 Rurală Cogealac au fost sesizați cu privire la faptul că, la secția de votare nr. 411 din Corbu, unui alegător i s-ar fi distribuit patru buletine de vot. În urma cercetărilor s-a stabilit faptul că, în jurul orei 7.20, din neatenție, un membru din cadrul Secției de votare ar fi distribuit 4 buletine de vot unui singur alegător, acesta sesizând imediat greșeala comisă.În consecință s-a procedat la anularea celor 3 buletine de vot distribuite incorect.

UPDATE. Ieri, în jurul orei 13.30, polițiști din cadrul Secției 5 au identificat în trafic 4 autovehicule, fiecare tractând câte o remorcă afișând reclame cu mesaj electoral. Conducătorii auto au fost legitimați, fiind sancționați contravențional, conform Legii 115/2015, cu amendă în valoare totală de 5.600 de lei.

UPDATE. O persoană a fost amendată cu 600 de lei: ALEGERI LOCALE 2020, JUDEŢUL CONSTANŢA. Bărbat amendat cu 600 de lei după ce şi-a fotografiat buletinul de vot

UPDATE. Astăzi, în jurul orei 10.20, polițiști din cadrul Poliției orașului Năvodari au fost sesizați cu privire la faptul că, la secția de votare nr. 324 din orașul Năvodari, o persoană ar fi avut în mână 5 buletine de vot. În urma cercetărilor s-a stabilit faptul că cele sesizate se confirmă, persoana în cauză aplicând ștampila și pe buletinul în plus. Acesta a fost anulat, restul de 4 buletine fiind introduse în urnele de vot.În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fraudă la vot.

UPDATE. Astăzi, în jurul orei 10.45, polițiști din cadrul Postului de Poliție Ciocârlia au fost sesizați despre faptul că un bărbat s-ar fi prezentat la urnele în care se introduc buletinele de vot și, după ce ar fi introdus 2 dintre acestea, ar mai fi rămas cu 3 buletine de vot. Membrii comisiei au constatat acest fapt, motiv pentru care au anulat cele 3 buletine de vot. În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fraudă la vot.

UPDATE. Astăzi, în jurul orei 14.10, polițiști din cadrul Secției 5 Rurală Cogealac au fost sesizați cu privire la faptul că un candidat la alegerile locale ar fi oferit votanților cumpărături în valoare de 200 de lei, în schimbul acordării votului de către aceștia. În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de coruperea alegătorilor, fiind efectuate cercetări pentru stabilirea situației de fapt.

UPDATE. Astăzi, în jurul orei 16.30, polițiști din cadrul Poliției municipiului Medgidia au fost sesizați despre faptul că un bărbat ar fi continuat propaganda electorală, prin distribuirea pe rețelele de socializare a unui buletin de vot al unui partid, sfătuind astfel alegătorii să voteze un anumit candidat. Bărbatul în cauză a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.400 de lei, conform Legii 115/2015.

UPDATE. Astăzi, în jurul orei 19.00, polițiști din cadrul Secției 2 au fost sesizați cu privire la faptul că, în dreptul școlii nr. 36, s-ar fi format o aglomerare de persoane care așteaptă să intre la vot, fără a se respecta regulile de distanțare socială. Polițiștii au identificat persoanele în cauză, care ar fi încercat să intre în secția de votare fără a respecta rândul și normele de distanțare socială. În cauză au fost aplicate 9 sancțiuni contravenționale, conform Legii 55/2020, în valoare de 9.000 de lei, fiind restabilită ordinea publică.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233