dobroge.tv

Live

UPDATE. A fost înregistrat primul caz de Flurona la Constanța. Este vorba despre o femeie de 70 de ani: „Nu este vaccinată de gripă și are doar două doze de Pfizer”

11 ianuarie 2023
Redactia DTV
Publicitate

A fost înregistrat primul caz de Flurona, infecția simultană cu gripă și COVID, la Constanța. Este vorba despre o femeie în vârstă de 70 de ani, internată la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase.

Primul caz de flurona, infecție simultană cu gripă și COVID-19, a fost înregistrat pe raza județului Constanța. Discutăm despre o pacientă de 70 de ani a cărei stare este stabilă în acest moment. Ea este internată la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța”, ne-a declarat Tudorel Ene, purtător de cuvânt DSP Constanța.

„Flurona” este termenul folosit la începutul anului 2022 de specialiști pentru a descrie primul caz de infecție simultană cu gripa sezonieră și COVID-19. Flurona nu este o nouă variantă a virusului, ci doar un termen pentru a descrie starea pacientului diagnosticat cu dubla infectare.

Pacienta din Constanța nu este vaccinată de gripă și are doar două doze de vaccin Pfizer, împotriva SARS-CoV-2.

Acum două zile s-a internat o pacientă de 70 de ani care se știe cu hipertensiune arterială iar în cursul după-amiezii de ieri s-a confirmat a fi cu fluronă. Practic are PCR-ul pentru SARS CoV-2 pozitiv și la fel este și PCR-ul pentru gripă. Pacienta nu este vaccinată de gripă și are doar două doze de vaccin PFIZER pentru coronavirus administrat. Este o pacientă cu formă medie de boală dar în prezent este stabilizată și sperăm ca evoluția să fie bună în continuare”, ne-a declarat dr. Claudia Cambrea, manager SCBI Constanța.

Femeia primește îngrijiri medicale pentru ambele virusuri.

„Este pe medicație specifică pentru ambele virusuri. Fiind vorba de două virusuri cu o agresivitatea deosebită, fiind vorba și de vârstă și de comorbidități, trebuie să fim foarte atenți, să o supraveghem pentru a surprinde momentele în care ar putea să aibă o evoluție nefavorabilă și a interveni la timp”, ne-a declarat dr. Claudia Cambrea, manager SCBI Constanța.

În țară au mai fost diagnosticate cazuri de Flurona, dar și un deces la o femeie de 74 de ani, din Iași.

În prima săptămână a anului 2023, în județul Constanța, au fost înregistrate 3.659 de infecții ale căilor respiratorii superioare, 880 de cazuri de pneumonie și 158 cazuri de gripă.

Astfel, Direcția de Sănătate Publică (DSP) Constanța trage un semnal de alarmă și face câteva recomandări populației pentru reducerea transmiterii infecțiilor respiratorii:

  • respectarea cu strictețe a măsurilor igienico-sanitare;
  • purtarea măștii în spațiile închise aglomerate, slab ventilate;
  • evitarea spațiilor aglomerate;
  • în cazul copiilor care prezintă simptomele unei viroze respiratorii se recomandă izolarea și este important să nu meargă în comunități (grădiniță, școală, after school) pentru că pot răspândi foarte ușor infecția;
  • evitarea contactului cu persoanele simptomatice;
  • aerisirea încăperilor, sălilor de clasă sau a birourilor cu menținerea unei temperaturi de 18-20 grade C.


Sursă foto: arhivă Dobrogea TV

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233