dobroge.tv

Live

Rafila: „Singurul lucru pe care putem să-l facem ca să oprim extinderea infecției este ca atunci când avem copilul bolnav să nu-l trimitem în colectivitate”

16 ianuarie 2023
Publicitate

Dacă copilul este bolnav este bine să nu-l trimitem în colectivitate. Este îndemnul doctorului Alexandru Rafila. Ministrul Sănătății a anunțat că săptămâna viitoare ne așteptăm la o creștere a cazurilor de gripă. Abia spre sfârșitul lunii ianuarie am putea intra pe un trend descendent, a mai subliniat Rafila. Toate cazurile de deces care au fost până acum înregistrate au fost la persoane care nu au fost vaccinate.

Singurul lucru pe care putem să-l facem ca să oprim extinderea infecției este ca atunci când avem copilul bolnav să nu-l trimitem în colectivitate. Este cea mai bună și cea mai responsabilă măsură pe care un părinte o poate lua. Și eu am luat această măsură în ceea ce privește copilul meu. Deci, nu trimit copilul în colectivitatea atunci când are simptomele unei viroze respiratorii. Cred că este lucrul cel mai înțelept care v-a duce la scăderea semnificativă a numărului de cazuri.

În general, simptome persistente cu febră mare peste 39, cu dificultăți în respirație recomand apelarea la 112 sau prezentarea la o unitate de primiri urgențe. Altfel, pentru o infecție banală respiratorie adresarea la medicul de familie, izolarea și tratament la domiciliu simptomatic sau după caz, etiologic”, a declarat dr. Alexandru Rafila, ministrul Sănătății.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233