dobroge.tv

Live

Secția de Pediatrie de la Spitalul Județean de Urgență din Constanța este plină

17 ianuarie 2023
Publicitate

Secția de Pediatrie de la Spitalul Județean de Urgență din Constanța este plină. Niciun pat nu mai este liber. În ultimele 24 de ore, 25 de copii s-au internat în unitatea medicală. Mulți dintre ei cu gripă sau viroză respiratorie. Și la Spitalul de Boli Infecțioase nu mai sunt locuri disponibile. Medicii trag un semnal de alarmă și îi roagă pe părinți să-i țină pe copii acasă și să nu-i mai trimită în colectivitatea dacă sunt răciți.

În momentul de față, Secția Clinică Pediatrie funcționează la capacitate maximă. Cifrele sunt în dinamică pentru că în permanență au loc internări și externări. Este o perioadă dificilă, adresabilitatea este crescută din cauza afecțiunilor respiratorii, mai ales.

De exemplu, de ieri și până astăzi, în 24 de ore, au fost internați prin serviciul de urgență 25 de copii, nu toți cu afecțiuni respiratorii, sunt și alte patologii, dar predomină în această perioadă afecțiunile respiratorii. Două treimi dintre pacienții internați la Pediatrie fiind diagnosticați cu infecții acute ale căilor respiratorii superioare. Există și un caz de gripă, un caz de COVID și pe lângă acestea sunt și alte patologii.

De la primele semne de boală, părinții sunt sfătuiți să se adreseze medicului de familie, să țină legătura cu acesta și să-i retragă pe cei mici din colectivitate, să urmeze cu strictețe tratamentul care li se prescrie și dacă starea se agravează, atunci să se adreseze camerei de gardă”, a declarat Crina Kibedi, prutărot de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență din Constanța.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233