dobroge.tv

Live

NAŢIONAL. Un băiat de 16 ani şi-a pierdut un picior după ce a fost lovit de tren, în timp ce asculta muzică în căşti. O echipă de medici a reuşit un nou miracol

NAŢIONAL. Un băiat de 16 ani şi-a pierdut un picior după ce a fost lovit de tren, în timp ce asculta muzică în căşti. O echipă de medici a reuşit un nou miracol
18 ianuarie 2023
Redactia DTV
Publicitate

Medicii de la Spitalul Sfânta Maria din Iași au reușit să reatașeze piciorul unui adolescent din Iași care a fost lovit de tren marți, 17 ianuarie. Piciorul adolescentului de 16 ani a fost retezat după impact, iar operația a durat 13 ore. Băiatul asculta muzică în căști, astfel că nu a auzit trenul care se apropia. Medicii au intrat în sala de operație ieri la ora 14 și au ieșit la 3 dimineața. Cu toate acestea, starea lui este critică, fiind internat la terapie intensivă, potrivit Digi24.

Băiatul în vârstă de 16 ani a fost supus unei intervenţii chirugicale imediat după ce a fost adus marţi cu elicopterul SMURD de la Vatra Dornei, medicii de la spitalul de copii Sfânta Maria din Iaşi reuşind să-i replanteze gamba stângă.

Intervenţia a durat aproximativ 13 ore, fiind realizată de o echipă formată din mai mulţi medici, printre care specialişti în chirurgie plastică şi microchirurgie reconstructivă, chirugie pediatrică, dar şi de la Terapie Intensivă.

„Pacientul a fost internat în Secția de Chirurgie Plastică cu diagnosticul de: Politraumatism prin accident rutier, șoc hemoragic, amputație membrul inferior stâng nivel treime proximală gambă, traumatism cranio-cerebral cu hemoragie subarahnoidiană, fractură de omoplați, fracturi de coaste 7-9, hemotorax, ruptură de splină cu hemoperitoneu. Pentru leziunile cranio-cerebrale și torace s-a optat pentru tratament conservator, i s-a făcut splenectomie (efectuată de colegii de la chirurgie pediatrică) gamba amputată a fost replantată. Momentan copilul se află în serviciul ATI, se continuă terapia suportivă maximală inițiată încă din momentul internării. Evoluția este lent favorabilă”, au precizat reprezentanții Spitalului Sfânta Maria, conform bzi. 

Adolescentul a fost adus marţi cu elicopterul SMURD la spitalul de copii Sfânta Maria din Iaşi, după ce a fost lovit de tren în apropierea gării din Vatra Dornei şi i-a fost amputat un picior.

Potrivit unor martori, tânărul nu ar fi fost atent, el având căşti pe urechi, şi a fost surprins de tren în apropierea gării din localitatea suceveană Vatra Dornei.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233