dobroge.tv

Live

Medicii constănțeni trag un semnal de alarmă în ceea ce privește gripa: „În unele cazuri poate evolua chiar către deces”

20 ianuarie 2023
Publicitate

Medicii trag un semnal de alarmă în ceea ce privește gripa. În unele cazuri simptomele pot evolua rapid și să pună serioase probleme oamenilor. În altele, acestea pot fi confundate inițial cu cele ale unei viroze. Constănțenii sunt îndemnați să se prezinte în primă fază la medicul de familie pentru o evaluare și, dacă este cazul, să se meargă la unitate de primiri urgențe.

Există cazuri în care gripa evoluează ca o viroză respiratorie comună, cu o simptomatologie minimă, dar există și cazuri în care gripa poate avea o evoluție severă. Este vorba, în mod special, de vârstele extreme, copiii mici, sugari sau pacienți vârstnici care, de asemenea, pot prezenta și alte comorbidități. Dat fiind că acest virus are un tropism respirator pulmonar, există situații complicate cu pneumonie, insuficiență respiratorie, și în unele cazuri gripa poate evolua chiar către deces. De aceea este important ca în cazul unei simptomatologii zgomotoase pacienții să se prezinte inițial la medicul de familie pentru o primă evaluare sau în cazul în care există complicații să se prezinte în serviciile medicale de specialitate”, a declarat dr. Anamaria Iancu, purtător de cuvânt Spitalul de Boli Infecțioase Constanța.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233