dobroge.tv

Live

Sute de polițiști, jandarmi și pompieri constănțeni vor fi la datorie în minivacanța de Ziua Unirii Principatelor Române

20 ianuarie 2023
Publicitate

Bugetarii intră în minivacanță. Și pentru ca totul să se desfășoare în condiții de siguranță autoritățile vor fi la datorie. Sute se polițiști și jandarmi se vor asigura că atât constănțenii, cât și turiștii care vor veni la mare în această perioadă să aibă parte de o minivacnață în liniște și fără evenimente nefericite. De asemenea, aproximativ 200 pompieri sunt pregătiți să intervină.

Polițiștii constănțeni vor fi la datorie pentru ca sărbătoarea Zilei Unirii Principatelor Române și minivacanța prilejuită de aceasta să se desfășoare în siguranță. La datorie vor fi și jandarmii.

În perioada 20-24 ianuarie, aproximativ 180 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța vor fi la datorie, zilnic, pentru asigurarea unui climat de ordine, liniște și siguranță publică, precum și pentru preîntâmpinarea unor evenimente neplăcute”, a declarat insp. Andreea Ambroze, purtător de cuvânt IPJ Constanța.

Astfel, polițiștii din structurile de ordine publică, rutieră, investigații criminale, investigare a criminalităţii economice, prevenire și nu numai vor acționa pentru prevenirea și combaterea incidentelor care ar putea afecta siguranța comunității.

De asemenea, pentru prevenirea evenimentelor rutiere și asigurarea respectării normelor legale privind circulația pe drumurile publice de către toți participanții la trafic, polițiștii rutieri vor fi prezenți pe drumurile naționale și județene. Vor fi folosite atât aparatele radar, cât și aparatele etilotest și drug-test, pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere”, a mai declarat insp. Andreea Ambroze, purtător de cuvânt IPJ Constanța.

La datorie vor fi și jandarmii.

Peste 230 de jandarmi din cadrul GMJ Constanța vor fi la datorie. În perioada menționată jandarmi vor acționa în sistem integrat pentru respectarea normelor de conviețuire socială pe raza municipiului Constanța, în stațiunile Mamaia și Neptun”, a declarat lt. col. Constantin Murariu, purtător de cuvânt GMJ „Tomis” Constanța.

La nivelul IJJ Constanța au fost dispuse toate măsurile necesare asigurării unui climat de ordine și siguranță publică pe raza de competență. Un număr de aproximativ 150 din cadrul inspectoratului vor acționa zilnic în perioada minivacanței”, a declarat maior Cosmin Neagu, purtător de cuvânt IJJ Constanța.

Jandarmii constănțeni vor acorda o atenție sporită în vederea desfășurării fără incidente a evenimentelor publice organizate cu ocazia Zilei Unirii Principatelor Române. Concret, acestea vor avea loc pe 24 ianuarie în Piața Ovidiu din municipiul Constanța și în Piața Republicii din Mangalia.

Le recomandăm participanților la adunările publice să adopte un comportament civilizat în conformitate cu normele legale și cu cele de conviețuire socială”, a mai declarat maior Cosmin Neagu, purtător de cuvânt IJJ Constanța.

Polițiștii de frontieră nu se așteaptă la un număr mare de persoane care să intre sau să iasă din țara noastră pe la cele cinci puncte de trecerea a frontierei din județul Constanța. Însă, chiar și așa, au fost intensificate controalele.

Celor care aleg să călătorească în Bulgaria le recomandăm să se informeze despre timpul de așteptare în punctele de trecere pe site-ul Poliției de Frontieră Române la secțiunea trafic online și să dețină documentele de călătorie pentru trecerea frontierei de stat”, a declarat insp. pp. de poliție Andrei Ene, purtător de cuvânt Garda de Coastă Constanța.

Aproximativ 200 pompieri sunt pregătiți să intervină, zilnic, pe durata minivacanței.

Aceștia încadrează peste 120 de mijloace tehnice, precum autospeciale de stingere cu apă și spumă, ambulanțe de prim ajutor, o ambulanță de terapie intensivă, autospeciale pentru transport personal și victime multiple, autospeciale de intervenție și salvare de la înălțime, autospeciale pentru descarcerare și alte autospeciale aflat în dotarea inspectoratului”, a declarat sg. major Oana Manoilă, purtător de cuvânt ISU „Dobrogea”.

De asemenea, la nivel național peste 4.900 de pompieri sunt pregătiți să intervină, atât pentru acordarea asistenței medicale de urgență, cât și pentru gestionarea celorlalte tipuri de misiuni aflate în competență.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233