dobroge.tv

Live

Vergil Chițac: „Continuăm să dezvoltăm proiectul de țară al României și la Constanța. Angajamentul nostru pentru modernizarea pe termen lung a orașului este de neclintit”

24 ianuarie 2023
Redactia DTV
Publicitate

Primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac, a participat marți, 24 ianuarie, la ceremonia militară cu ocazia Unirii Principatelor Române, din Piața Ovidiu. În cadrul discursului susținut cu acest prilej, edilul a subliniat că angajamentul pentru modernizarea pe termen lung al orașului „este de neclintit”.

CITEȘTE ȘI: CONSTANȚA. Ceremonie militară cu ocazia Unirii Principatelor Române, în Piața Ovidiu. Constănțenii și autoritățile locale s-au strâns în Hora Unirii. GALERIE FOTO

Unirea Principatelor Române a reprezentat expresia și rezultatul viziunii unor oameni de stat autentici, capabili să depășească temele minore și ambițiile personale. Modelul acesta este actual și astăzi. Ne inspiră și ne motivează. Alegerea lui Alexandru Ioan Cuza ca domnitor la Iași și la București în același timp a creat fundamentul proiectului modern de țară numit România.

Unirea din 1859 a accelerat acest proiect colectiv și a creat premisele independenței noastre și revenirea Dobrogei la țară. Dobrogea a redevenit și ea parte a proiectului nostru de țară, două decenii mai târziu. Unirea Moldovei cu Țara Românească, revenirea Dobrogei la țară ar fi riscat să rămână o aspirație neîmplinită. Unirea Moldovei cu Țara Românească a facilitat astfel devenirea și dezvoltarea Dobrogei. Astăzi, trăim în paradigma de țară deschisă de dubla alegere a lui Cuza. Astăzi, este relevant să rememorăm, să conservăm și să dezvoltăm un model de acțiune politică exemplară al unor oameni de stat cărora le datorăm această țară.

Și astăzi avem nevoie vitală de oameni de stat responsabili și vizionari precum și de modelul lor de acțiune care a creat Unirea de la 1859. Cu atât mai mult, avem nevoie de modele și figuri exemplare în Dobrogea, care a devenit în actuala conjunctură geopolitică turbulentă de la granițele României, cea mai importantă regiune istorică a țării și beneficiar prioritar al marilor proiecte de dezvoltare la nivel național.

Continuăm să dezvoltăm proiectul de țară al României și la Constanța. Angajamentul nostru pentru modernizarea pe termen lung a orașului este de neclintit. Dezvoltăm acest proiect împreună și în fiecare zi, inspirați de modelele trecutului și cu privirea spre viitor. La mulți ani, Constanța! La mulți ani, România!”, a declarat Vergil Chițac, primarul Constanței.


Sursă foto: Dobrogea TV

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233