dobroge.tv

Live

A fulguit noaptea trecută în județul Constanța. Autoritățile au intervenit și au împrăștiat aproximativ 170 de tone material antiderapant

26 ianuarie 2023
Redactia DTV
Publicitate

Iarna a venit când nu ne mai așteptam. A fulguit noaptea trecută în județul Constanța. Au fost înregistrate temperaturi între -3 şi 1 grad şi precipitaţii predominant sub formă de ninsoare. Nu s-a depus zăpadă, însă autoritățile au intervenit și au împrăștiat aproximativ 170 de tone material antiderapant. Utilajele de deszăpezire au patrulat pe drumurile județene și au curătat carosabilul.

Planul județean de măsuri pentru gestionarea situațiilor de urgență specifice sezonului rece 2022-2023 a fost lansat și aprobat încă din luna noiembrie.

„Pe drumurile județene, naționale, expres și autostrăzi, vor acționa 216 utilaje. (...) Pentru deszăpezirile din acest sezon sunt alocate aproape 10.000 de tone de sare, circa 5.270 de tone de nisip, 44,2 tone de clorură de calciu și aproape 80 de tone de material antiderapant ecologic. De asemenea, utilajele au deja stocuri de aproximativ 80 de tone de combustibil la dispoziție, care vor fi suplimentate, în caz de necesitate”, au transmis în luna noiembrie autoritățile județene.

Mai mult, au fost montate aproape 11.000 de panouri parazăpezi pe drumurile naționale de pe raza județului Constanța. De asemenea, drumurile județene sunt protejate și de cei peste 14.700 de arbori care compun perdelele forestiere din proximitatea șoselelor.

„Există utilajele necesare. 29 unități administrativ-teritoriale au încheiate contracte pentru deszăpezire cu diferiți operatori. De asemenea, alte 30 de unități administrativ-teritoriale își asigură deszăpezirea cu mijloace proprii”, a spus Silviu COȘA, prefectul județului Constanța.

Alte 11 primării din județul Constanța au decis să încheie conctractele pentru deszăpezire doar atunci când vor avea într-adevăr nevoie de aceste utilaje. Au luat această decizie din cauza unor probleme financiare.

„Începând cu vineri seara se așteaptă ca precipitațiile să se transforme în lapoviță și ninsoare în special în sudul județului, ulterior pe parcusul zilei de sâmbătă urmând să se generalizeze în întregul județ”, a precizat Silviu COȘA, prefectul județului Constanța.

Toate cele cinci secții din județ și cele trei puncte de sprijin ale Regiei Autonome Județeane de Drumuri și Poduri Constanța sunt pregătite să intervină cu 67 de utilaje. În stoc există în acest moment 8.000 de tone de material antiderapant și 69.000 de litri de carburant. De asemenea, vor fi la datorie permanent 241 de angajați.

„Echipajele RAJDP au acţionat pe toate drumurile judeţene cu 38 utilaje şi au fost împrăștiate aproximativ 170 tone material antiderapant pentru a preîntâmpina apariţia poleiului. Nu a fost depus strat de zăpadă carosabilul fiind umed”, au transmis reprezentanții Regiei Autonome Județeane de Drumuri și Poduri Constanța.

Seara trecută, în județul Constanța, în unele localități a fulguit. Pentru Dobrogea a fost emis un Cod Galben de vreme severă valabil pentru acest weekend.

„Pe parcursul zilei de vineri vor fi mai ales ploi care se vor transforma treptat din noapte de vineri spre sâmbătă în lapoviță și ninsoare. Duminică, doar la începutul intervalului să mai fie ceva precipitații, urmând apoi ca acestea să înceteze. În schimb temperaturile vor marca o scădere astfel încât ele se vor apropia de ceea ce ar fi normal în această perioadă”, a declarat Mia Mirabela STAMATE, șef Centrul Meteorologic Regional Dobrogea.

Potrivit Centrului Meteorologic Regional Dobrogea condițiile meteo se vor înăspri și sunt așteptate cantități însemnate de precipitații sub formă de ploaie, ninsoare, viscol și intensificări ale vântului.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233