dobroge.tv

Live

„Mi-era și rușine să spun”. Mărturia bătrânei din Constanța care a sunat la 112 să anunțe că moare de frig și singurătate în casă: „Începuse frigul... M-am trezit deodată că nu mai rezist”

30 ianuarie 2023
Publicitate

O bătrână din Constanţa a sunat la 112 şi a cerut ajutor pentru că altfel moare de frig în casă. Femeia a ajuns singură pe lume, după ce rând pe rând i-au murit toate rudele, inclusiv fiul. Astfel, a ajuns să locuiască singură, iar ultimele zile au adus-o în pragul disperării. Un polițist local și-a mobilizat colegii pentru a o ajuta. Au pus mână de la mână și i-au cumpărat o butelie și de mâncare. De asemenea, au strâns bani cu care femeia își va putea plăti facturile la curent pentru următoarele luni. Vă avertizăm că urmează detalii și imagini cu un puternic impact emoțional.

Elena Bocioagă trăiește de pe o zi pe alta, se străduiește să-și plătească facturile și să-și pună o mâncare caldă pe masă, dar nu reușește. A rămas singură pe lume, pentru că soțul, fratele, sora și fiul ei au decedat.

Îmi vine foarte greu pentru că eu nu am pățit așa ceva niciodată. Eu am ajutat pe alții, am sărit, dar pentru mine n-am avut nevoie. Acum nu mai am nevoie decât de sănătate. Atât cât vrea bunul Dumnezeu”, a declarat Elena Bocioagă.

Casa în care locuiește este foarte veche și stă să cadă. Pereții sunt reci iar tavanele înalte și camerele sunt greu de încălzit. În urma cu două nopți, termometrul a coborât brusc sub zero grade, la Constanța.

Începuse frigul... M-am trezit deodată că nu mai rezist. Simțeam că-mi amorțeau. Îmi fac singură masaj. Când văd că mi-amorțeste le frec”, a mai declarat Elena Bocioagă.

Pentru că nu mai știa ce să facă, bătrâna de 85 de ani a sunat la 112. Dispecera a redirecționat apoi apelul către Poliția Locală Constanța. Femeia le-a spus acestora că nu are pe nimeni și că moare de frig în casă.

„M-am rugat, doamnă dragă mor de frig în casă... Ce să mai vă spun mai mult. Am radiatorul ăsta, dar de frica banilor și a curentului nu țineam, țineam o oră, două, trei maxim și-l închideam”, a mai declarat Elena Bocioagă.

Patrula de serviciu din cartierul vechi al Constanței a ajuns în câteva minute la casa femeii. Oamenii legii ajunși la fața locului au aflat că bătrâna a pierdut tot ce iubea în viață.

În ușă efectiv am găsit-o, parcă ne aștepta cu lacrimi în ochi, că a fost un gest de disperare, n-a avut ce să mai facă după atâția ani de singurătate care-a-ndurat și frigul din casă”, a declarat Gabriel Enache, polițist local.

De cum am intrat în bucătărie, ne-au înghețat efectiv mâinile și-am stat doar câteva minute. Deci era ca afară, pur și simplu era ca afară”, a declarat Anamaria Rusu, polițist local.

Polițiștii i-au încărcat butelia și i-au cumpărat de mâncare din banii lor. Au dat drumul la aragaz și au făcut cald în casă.

Mi-era și rușine să spun. A venit domnul Gabriel imediat și de atunci e împrejurul meu, îi mulțumesc lu' bunu Dumnezeu”, a mai declarat Elena Bocioagă.

Am strâns un ban. Toţi colegii care au fost lângă mine am strâns din ce-am putut şi o asigurăm faptul că îi plătim facturile de azi până când putem, cel puţin până la vară să iasă din impasul acesta financiar”, a mai declarat Gabriel Enache, polițist local.

Când poliţistul a distribuit povestea bătrânei, oamenii s-au mobilizat. Au trimis bani şi mâncare pentru a-i ajungă multe săptămâni de-acum încolo. Iar firma care asigură hrana pacienților la Spitalul Județean Constanța îi va oferi o masă în fiecare zi la domiciliul acesteia.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233