dobroge.tv

Live

Cu geci și mănuși în clasă. Elevii și profesori Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța au înghețat în timpul orelor: „Venim mereu îmbrăcați gros”

30 ianuarie 2023
Publicitate

Elevii Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța au fost nevoiți să îndure astăzi frigul din clase. Încă de la primele ore ale dimineții caloriferele au fost reci, iar acest lucru a fost observat de administratorul clădirii. Nimeni nu i-a anunțat că în zonă are loc o avarie, susțin reprezentanții liceului.Mai mult, conducerea unității de învățământ a luat imediat legătura cu Inspectoratul Școlar Județean care a decis modificarea programului.

Este foarte frig. În tot liceul este răcoare și venim răciți, tușim, strănutăm, nu e ok”, spune o elevă.

13 grade Celsius. Aceasta a fost temperatura înregistrată luni în unele săli de clasă de la Colegiul Național de Arte ,,Regina Maria” din Constanța. Elevii au stat cu gecile pe ei și cu mănuși să nu înghețe de frig.

Venim mereu îmbrăcați gros”, spune un elev.

Reporter: Stați cu gecile pe voi în clasă?

Elevă: Da...

Este foarte frig în sălile de clasă, cele care sunt însorite de dimineață, temperatura este mai bună, dar în celelalte e foarte frig. Am înțeles de la unii colegi că sunt sub 15 grade în unele săli”, a declarat Anca Dragomir, director Colegiul Național de Arte „Regina Maria”.

Profesorii spun că părinții se plâng că cei mici ajung să răcească din cauza temperaturilor scăzute din clase.

Este destul de frig și nu benefic pentru copii. Am primi chiar astăzi mesaj de la unii părinți că au răcit. Sunt foarte deranjați părinții și sperăm să se rezolve cât mai repede să vină copiii la școală”, a declarat Andreea Dragoș, învățător.

Conducerea unității de învățământ susține nimeni nu i-a anunțat că în zonă are loc o avarie și că de cele mai multe ori nu primesc nicio notificare cu privire la întreruperile de căldură.

De dimineață a constatat administratorul de patrimoniu că nu este căldură. Ar fi fost bine să ne trimită un anunț, chiar dacă era de dimineață, am fi avut timp să ne organizăm mai repede”, a mai declarat Anca Dragomir, director Colegiul Național de Arte „Regina Maria”.

Reprezentanții colegiului au luat imediat legătura cu Inspectoratul Școlar Județean pentru a căuta o soluție.

Am fost anunțați de către Colegiul Național de Arte „Regina Maria” Constanța că există o situație similară, deja s-a luat măsura modificării programului. În momentul în care directorii ne comunică, stabilim împreună cu aceștia care sunt măsurile ce trebuie să fie luate. De asemenea, vom reveni în comunicarea instituțională cu Societatea Termoficare, pentru a ne asigura că avem o transmitere eficientă și rapidă a situațiilor în care se produc avarii, pentru a le înainta informația respectivă directorilor, în timp util”, a declarat inspectorul școlar general prof. Sorin Mihai.

Să nu stea mult timp în frig, elevii au fost trimiși acasă mai devreme. Cei din ciclul gimnazial au plecat la ora 12.00, iar liceeni au terminat orele la 16.00.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233