dobroge.tv

Live

Situație revoltătoare la o grădiniță din Constanța. Micuții îndură frigul în clase de zile bune: „Suntem în 2023, ar trebui să avem totuși un minim de condiții”

30 ianuarie 2023
Publicitate

Copiii de la o grădiniță din Constanța îngheață de frig în clase. Pentru a face căldură în interior, profesorii au folosit mai multe aeroterme. Însă, potrivit părinților acestea nu fac față, iar cei mici sunt nevoiți să stea cu gecile pe ei. Ba mai mult, spun au că o parte dintre ei au răcit din cauza acestor condiții. De cealaltă parte, directorul instituției de învățământ a susținut că au făcut sesizări și la Inspectoratul Școlar Județean și la societatea de termoficare.

Părinții se plâng și spun că nu este prima oară când se confruntă cu o astfel de situație. Și înainte de sărbători, dar și de când au revenit cei mici din vacanță, avariile sunt tot mai dese.

Luni la grădiniţă! Azi dimineaţă, 13 grade! Atâtea grade erau azi dimineață în grădiniţă, da. Doamnele, toate îmboşcănate, e frig, e frig, nu i-au descălțat, au stat încălţaţi în ghetuţele lor de-acasă”, spune o mămică.

Nu este căldură, nu a fost nici săptămâna trecută și în decembrie la fel câteva zile nu a fost. Totuși s-a răcit vremea destul de mult și ei răcesc de la frig. Adică în condițiile în care suntem în 2023 ar trebui să avem totuși minim de condiții”, a declarat Andreea Tăme, mămică.

La Grădinița cu program normal „Roboţel” din Constanţa învață și cei la Grădinița „Mugurel”, asta după ce unitatea de învățământ a intrat într-un amplu proces de modernizare. Luni dimineață, când au ajuns la grădiniță, profesorii și directorul grădiniței au găsit caloriferele reci.

Știu că există o aerotermă în clasa fetiței, doar că problema este că unii au spus să o închidă că sare siguranța. Am întrebat copilul acasă ți-a fost frig așa, a fost dată drumul la aerotermă mi-a spus că „da”, dar nu te încălzeai decât dacă stăteai lângă ea”, a mai declarat Andreea Tăme, mămică.

Sunt și zile în care decidem să nu mai aducem copiii la grădiniță din cauza faptului că este frig. Nu au voie să bage o aerotermă în priză în clasa în care sunt ei, la grupa „Albinuțelor”, să bage o aerotermă în priză pentru că sar siguranțele”, spune un tătic.

În sălile unde stăteau copiii nu erau mai mult de 13 grade. Așa că directoarea a decis să îi multe pe toți într-o singură sală, care beneficia de mai multă lumină de la soare. După o oră, i-a trimis pe toții acasă.

Mi-a zis că n-au căldură şi-am fost nevoit în timpul serviciului să vin să-mi iau copilul. M-au sunat în urmă cu două ore și mi-a zis să vin să iau copilul”, spune un tătic.

Noi încercăm prin mijloace proprii să încălzim sălile de grupă, dar sălile sunt foarte mari și este normal că nu au caloriferele noastre aceeași capacitate cum sunt cele de la termoficare”, a declarat Mihaela Dardac, director Grădinița cu Program normal „Roboţel” Constanţa.

Conducerea grădiniței spune că a luat legătura cu societatea de termoficare dar și cu primăria și li s-a promis că problema va fi rezolvată.

Am făcut solicitări și reclamații și ni s-a promis că sigur în cursul dimineții de mâine o să avem iar căldură în grădiniță”, a mai declarat Mihaela Dardac, director Grădinița cu Program normal „Roboţel” Constanţa.

Am discutat acum cu doamna directoare, se va lua hotărârea de modificare a programului pentru perioada în care este sistată furnizarea agentului termic, începând cu această zi. Alternative de încălzire există, însă nu au eficiența necesară. De aceea va fi redimensionat programul activităților”, a declarat inspectorul școlar general, prof. Sorin Mihai.

Compania de termoficare dă vina pe vechimea conductelor de apă caldă, însă promite că va remedia avaria cât mai curând posibil.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233