dobroge.tv

Live

Preot constănțean internat la Terapie Intensivă, în comă profundă, după ce a băut o „substanță necunoscută”. Medicii sunt rezervați în ceea ce privește prognosticul

03 februarie 2023
Publicitate

Un preot apropiat al lui Teodosie a intrat în comă profundă după ce a băut o „substanță necunoscută”. Surse medicale din Spitalul Judeţean Constanța vorbesc despre antigel. Preotul Cătălin Moroșan a fost internat la secția de Terapie Intensivă a unității medicale, în urmă cu o săptămână. Acesta își pierduse în decembrie funcția de administrator al centrului de tratament de la Costinești, iar luna trecută a fost înlocuit și din funcția de paroh.

Preotul Cătălin Moroșan a fost foarte apropiat de arhiepiscopul Tomisului, Înalt Prea Sfinția Sa Teodosie. Cei doi apar în zeci de fotografii postate pe pagina de socializare al preotului, la diverse slujbe religioase, de la Constanța și Suceava. Cătălin Moroșan a ajuns în orașul nostru în 2019 iar în 2020, la doar 27 de ani a fost numit paroh al Bisericii „Sfântul Ștefan”. În anul următor a primit și funcția de administrator al unui centru medical de lângă mănăstirea Costineşti. Ceva s-a întâmplat la un moment dat pe plan profesional: Teodosie i-a luat şi parohia şi funcţia de administrator. Iar acum, părintele-n comă la spital.

A ieşit de-acasă, deci a plecat de-acasă ca tot omul, bine. La prânz a ajuns acasă, am petrecut împreună timp, am luat masa împreună și i s-a făcut rău, am chemat ambulanţa şi l-am adus la spital”, a declarat Mihaela Moroşan, soţia preotului.

Pacientul beneficiază de tratament maximal în cadrul secţiei de terapie intensivă, este în stare foarte gravă în continuare iar medicii sunt rezervaţi în ceea ce priveşte prognosticul”, a declarat Crina Kibedi, purtător de cuvânt Spitalul Județean Constanța.

La Terapie Intensivă se vehiculează ideea antigelului înghiţit de preot, însă soţiei nu i s-a dat negru pe alba ca asta este substanţa.

Nu cred că există om fără supărări sau fără probleme, dar nu ca să recurgă la un gest necugetat. Scoatem din discuție lucrul acesta. În intervalul cât a fost ieșit, eu știu că pe soțul meu l-am văzut bine când a plecat, bine când a venit și apoi i s-a făcut rău. În intervalul orar în care el a fost plecat, eu nu ştiu ce s-a întâmplat. Știu doar că a ajuns o substanţă toxică necunoscută în organismul lui”, a mai declarat Mihaela Moroşan, soţia preotului.

Îl văd un om care-i cât de cât citit. Nu putea să-şi dea seama? ... Un miros, măcar înainte, ceva”, spune un constănțean.

Arhiepiscopia Tomisului nu vrea s-audă de povestea preotului din Constanța. Înalt Prea Sfinția Sa, Teodosie a fost reţinut în comentarii.

Este o poveste de familie. Nu intru-n aşa ceva”, a declarat ÎPS Teodosie, Arhiepiscopia Tomisului.

Medicii din spital sunt reţinuţi în ceea ce priveşte evoluţia părintelui. Acum el respiră doar cu ajutorul aparatelor: este intubat şi ventilat mecanic.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233