dobroge.tv

Live

Noi nemulțumiri în rândul șoferilor. Pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu nu mai există porțiuni cu linie discontinuă: „E foarte greu, trebuie să ocolești o grămadă”

03 februarie 2023
Publicitate

Reamenajarea Bulevardului Alexandru Lăpușneanu a creat probleme în rândul șoferilor care sunt nevoiți să parcurgă mai mult timp în trafic în cazul în care doresc să schimbe direcția de mers. Cândva pe acest tronson existau întreruperi ale liniei continue, iar conducătorii auto puteau întoarce liniștiți. Acum însă, linia dublă nu le mai permite acest lucru. Supărați sunt și operatorii economici din Satul de Vacanță care au făcut și o solicitare la Primărie în acest sens. De cealaltă parte, municipalitatea susține că decizia a fost luată de către o comisie de circulație care va analiza acest aspect.

Cred că e un lucru rău pentru că trebuie mers mult în partea dreaptă ca să întorci să ajungi de exemplu la benzinărie sau la spălătorie sau Satul de Vacanță”, spune un constănțean.

Nu cu mult timp în urmă conducătorii auto care coborau de pe strada Dispensarului pe Bulevardul Alexandru Lăpușneanu, aveau două opțiuni. Aceștia puteau merge atât în partea dreaptă, cât și în partea stângă. Însă, odată cu reamenajarea bulevardului, șoferii sunt obligați să meargă numai în partea dreaptă. Aceeași situație este și pentru cei care coboară de pe strada Sucevei, transmite Elenis Halep, reporter Dobrogea TV.

În această situație s-a ajuns după ce în cadrul proiectului de reabilitare și modernizare a Bulevardului Alexandru Lăpușneanu au avut loc mai multe schimbări. Una dintre acestea este desființarea liniei discontinue, unde șoferii constănțeni întorceau tot timpul. Acum însă, sunt nevoiți să parcurgă mai mult timp în trafic în cazul în care aceștia vor să își schimbe direcția de mers.

E foarte greu. Mai ales ăștia cu taxiul cu uber-ul, trebuie să ocolești o groază din drum”, spune un șofer.

„E destul de complicat, în idea în care cei care se grăbesc trebuie să facă un ocol și așa cu sensurile unice...”, spune un alt șofer.

Însă, linia continua nu reprezintă pentru toți o barieră între cele două sensuri de mers. De pildă, în timpul filmărilor noastre, am surprins și noi mai mulți care și-a făcut singuri drum peste linia de pe șosea. Și nu au fost singurii. Unii constănțeni spun că nu-i deranjeze să încalce legea.

„O părere foarte proastă, exagerat de proastă. Eu vin liniștit zilnic pe aici, făceam stânga, acum să merg să întorc acolo? Bine, eu nu întorc niciodată acolo, că eu tai linia continuă, dar sunt ăștia cu frică și se duc până acolo oamenii”, spune un șofer.

Reconfigurările de pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu îi nemulțumește și pe cei care au afaceri în Satul de Vacanță. Mașinile de aprovizionarea vor întoarce acum tocmai la Tomis III sau la Dacia pentru a putea intra în Satul de Vacanță unde trebuie să descărce marfa.

De la Cireșica coboram în jos și era o linie întreruptă, făceam stânga în față la hotel și intram în Satul de Vacanță. Acum nu mai putem pentru că sunt două linii continue, va trebui să mergem pâna la Piața Tomis III, facem stângă după la mall și după intrăm în Satul de Vacanță. Deci altă alternativă nu avem”, a declarat Mircea Ștefan, administrator terasă Sat Vacanță.

Antreprenorii care au căsuțe și afaceri în Satul de Vacanță au făcut și o cerere cu doleanțele lor pe care i-au trimis-o primarului municipiului, Vergil Chițac. În document, afaceriștii au scris și câteva propuneri pentru rezolvarea „acestei situații deloc economice” pentru ei. Au trecut patru luni de atunci, iar în tot acest timp oamenii nu au primit niciun răspuns.

În dreptul hotelului la coborârea de pe Aleea Dispensarului o linie să fie punctată pentru a putea să facem la stângă sau lângă stația peco de pe Lăpușneanu este un bloc de locuințe, iar în dreptul lui este o trecere de pietoni. Înaintea ei, pe sensul de mers către mal, venind de la sensul giratoriu de la Păpădie o linie să fie întreruptă”, a transmis Comitetul Director al Operatorilor Economici Sat Vacanță Constanța.

De cealaltă parte, city-managerul municipiului Constanța, Felicia Ovanesian a susținut că această reconfigurare ține de o comise de circulație. Însă, în același timp este și ea nemulțumită pentru că trebuie să întoarcă la sensul giratoriu de la Păpădie.

Nu ține de mine, ține de o comisie de circulație eventual ca să analizeze asta. Orice astfel de întrerupere a benzii continue care delimitează cele două sensuri de mers va afecta mobilitatea în sensul că trebuie să se acorde prioritate transportului în comun care să nu fie întrerupt de făcut la stânga, făcut la dreapta sau ieșit de pe laterale”, a declarat Felicia Ovanesian, city-managerul municipiului Constanța.

În ceea ce privește sensul giratoriu de la Păpădie, acesta nu se va desființa, ci se va mări. Lucrările ar trebui să înceapă cât mai curând, potrivit city-managerului orașului.

Faptul că avem bandă continuă care desparte cele două sensuri traficul a crescut până la Păpădie și nu mai face față. În condițiile în care se redimensionează și devine mai mare sensul giratoriu cu siguranță nu vor mai fi probleme în trafic care sunt în momentul de față”, a mai declarat Felicia Ovanesian, city-managerul municipiului Constanța.

Pe lângă dispariția marcajelor de pe linia continuă, când va fi gata recepția finală a bulevardului, vor dispărea și locurile de parcare. Proiectul de reabilitare și modernizare a Bulevardului Alexandru Lăpușneanu vizează creșterea atractivității și accesibilității deplasărilor cu transportul public, precum și adaptarea la nevoile persoanelor cu dizabilități și mobilitate redusă. Acesta are o valoare de 91 de milioane de lei, iar contribuția Primăriei este de 8 milioane de lei.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233