dobroge.tv

Live

Rata șomajului, 1,8% în județul Constanța. Director AJOFM: „Dacă toată populația inactivă s-ar înscrie ca persoane în căutarea unui loc de muncă, ar fi în jur de 4,5-5%”

02 martie 2023
Publicitate

Rata șomajului în 2022 a fost de 1,8% în județul Constanța. Un procent nerealistic, consideră reprezentanții Agenției pentru Ocuparea Forței de Muncă. Mai mult, sunt de părere că, sunt foarte multe persoane care se pot angaja însă nu o fac. Ponderea cea mai mare în ceea ce privește șomajul fost înregistrată în rândul celor cu vârsta de peste 45 de ani. De asemenea, aproximativ 5.000 de persoane au revenit pe piața muncii anul trecut.

Datele statistice privind șomajul de stat în 2022 evidențiază o medie a ratei șomajul de 1,8%. Consideră că dacă toată populația inactivă s-ar înscrie ca persoane în căutarea unui loc de muncă rata șomajul ar fi în jur de 4,5-5%. Putem aprecia faptul că numărul total al persoanelor înregistrate în evidențele noastre a scăzut față de 2021 când s-a înregistrat o rată medie a șomajului de 2,2%.

Ultima statistică 2.489 șomeri indemnizați și 3.813 șomeri neindemnizați. Analizând situația șomajului pe categorii de vârstă constatăm ponderea cea mai mare o dețin șomerii de peste 45 de ani. Până la sfârșitul anului un număr de 5.247 de persoane au revenit pe piața muncii, ceea ce înseamnă 74,74% față de cât era programat”, a declarat Gheorghe Bușu, director AJOFM Constanța.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233