dobroge.tv

Live

Monstru cu chip de om. O femeie a născut acasă şi a omorât nou-născutul, apoi l-a aruncat într-un şanţ - este cercetată în libertate

Monstru cu chip de om. O femeie a născut acasă şi a omorât nou-născutul, apoi l-a aruncat într-un şanţ - este cercetată în libertate
06 martie 2023
Redactia DTV
Publicitate

O femeie din judeţul Satu Mare este anchetată pentru uciderea nou-născutului, după ce şi-a asfixiat bebeluşul şi l-a aruncat într-un şanţ, în spatele casei. Parchetul de pe lângă Tribunalul Satu Mare a dispus să fie cercetată în libertate, sub control judiciar

Potrivit unui comunicat transmis de Biroul de presă al Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare, femeia este din satul Coca, comuna Călineşti Oaş, iar crima s-a produs în noaptea de 1 spre 2 martie.

Femeia a născut acasă, „un nou născut de sex feminin, născut viu şi viabil", spun procurorii pe care, apoi, l-a ucis „prin obstrucționarea orificiilor respiratorii cu un corp moale după care l-a aruncat pe acesta într-un canal cu apă situat în spatele imobilului de domiciliu".

Cadavrul nou-născutului a fost găsit de un vecin, care a alertat Poliţia. Cercetările în caz au fost pornite de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare, iar corpul bebeluşului a fost transportat la Serviciul de Medicină Legală Satu Mare. În urma necropsierii cadavrului, legiştii au stabilit că „decesul nou născutului s-a datorat asfixiei mecanice".

În urma anchetei, care s-a desfăşurat cu sprijinul Serviciului de Investigații Criminale al Poliţiei Satu Mare, mama bebeluşului a fost găsită şi este cercetată acum pentru infracţiunea uciderea nou-născutului săvârşită de către mamă, în libertate, căci anchetatorii ei au dispus să fie plasată doar control judiciar, măsură luată pentru o perioadă de 60 zile.

„În această perioadă, inculpata va fi supusă şi unei expertize psihiatrice, pentru a se determina dacă a avut discernământ în momentul în care a săvârşit fapta, ori se afla în stare de tulburare psihică", a explicat, pentru „Adevărul”, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare, Marius Iancu.

Dacă va fi trimisă în faţa judecătorilor şi va fi găsită vinovată, femeia riscă să stea la închisoare între 1 şi 5 ani.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233