dobroge.tv

Live

Pasarela pietonală din Mamaia nu va fi deschisă nici în acest sezon estival

15 martie 2023
Publicitate

Pasarela din stațiunea Mamaia nu o să își primească turiștii nici în acest sezon estival, deoarece aceasta rămâne închisă. O mare parte din construcție a fost înlăturată după ce au fost realizate lucrările de înnisipare. Acum, însă, municipalitatea vrea să o reabiliteze, dar spune că procesul este unul de durată și lucrările nu vor începe înainte de sezonul estival. Așa se face că turiștii care vor ajunge pe litoral în această vară nu se vor putea plimba pe pasarelă, cum o făceau cândva.

Inaugurată în urmă cu mai bine de 10 ani, pasarela pietonală din stațiunea Mamaia era locul preferat de turiști și constănțeni pentru plimbări în largul mării și admirat peisajul. În prezent, a rămas o construcție tristă și este imposibil ca cineva să urce pe ea pentru că distanța dintre mal și pasarelă este foarte mare. Mai mult, nu este nicio construcție sigură.

Pasarela pietonală din Mamaia a fost cândva un loc de atracție pentru turiști, și nu numai. Acum este doar o construcție în apă, cu piloni de susținere ruginiți, cu podea nesigură și scânduri rupte, transmite Alexandra Ghioc, reporter Dobrogea TV.

Acest peisaj îl vor găsi și turiștii care vor ajunge pe litoral în această vară. Oamenii își aduc aminte cum se plimbau cândva pe pasarelă și sunt nemulțumiți de starea în care se află acum construcția. Consideră că se putea face mai mult pentru locul care atrăgea an de an mii de turiști.

Constănțean: Acum? Aaa, mai rău ca după bombardament. Păi era frumoasă, se plimba lumea pe ea, dar acum...

Reporter: V-ați plimbat pe ea?

Constănțean: Da.

Reporter: Cum era?

Constănțean: Era frumos, aveai vaporașul, plecai tutu-papa, dar acum nu mai e.

Neterminată. Da, ar putea fi frumos să aibă un capăt pe nisip și să poată fi vizitată, să se poată merge pe ea și să se vadă marea mai de aproape”, spune un alt constănțean.

Pasarela... mai trebuie lucrat. Chiar ne dorim să ne plimbăm pe pasarelă, dar din păcate, e așa cum e. Vedeam priveliști frumoase, sigur. Era ceva frumos, sigur, și relaxant, dar din păcate noi chiar nu putem să schimbăm nimic”, spune o constănțeancă.

Municipalitatea spune că are în plan să o renoveze, însă procesul este unul de durată.

Contractul de proiectare se află la semnat. Acesta cuprinde următoarele etape: întocmirea DALI care va intra comisia tehnico-economică (CTE) și în ședință de consiliu local municipal, elaborarea documentației tehnice pentru obținerea autorizației de construire, proiectul tehnic cu detalii de execuție a lucrărilor, asistență tehnică. După obținerea autorizației de construire se va demara procedura de achiziție lucrărilor de reabilitare a pasarelei”, a declarat Valentina Chiriță, inspector Primăria Municipiului Constanța.

Rămâne de văzut când vor începe lucrările de reabilitare, dar și când va fi gata pasarela pietonală. Accesul pe ponton era interzis încă din anul 2020 pentru că nu mai prezenta siguranță, potrivit municipalității. Pasarela avea o lungime de 400 de metri, dar după lărgirea plajelor de pe litoral, construcția a pierdut aproximativ 250 de metri.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233