dobroge.tv

Live

ESTE OFICIAL! ASF a decis insolvența companiei Euroins, cel mai mare asigurator auto din România. Peste 2,5 milioane de asigurați sunt afectaţi - ce a transmis Guvernul

ESTE OFICIAL! ASF a decis insolvența companiei Euroins, cel mai mare asigurator auto din România. Peste  2,5 milioane de asigurați sunt afectaţi - ce a transmis Guvernul
17 martie 2023
Redactia DTV
Publicitate

După două luni de speculaţii, compania Euroins, care este cel mai mare asigurator auto din România, intră în insolvenţă. Astăzi, Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) a decis să retragă autorizaţia de funcţionare a societăţii Euroins România, constatând indiciile stării de insolvenţă a companiei.

”Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) a decis să retragă autorizaţia de funcţionare a societăţii Euroins România, constatând indiciile stării de insolvenţă a companiei. Consiliul a mai hotărât promovarea de către ASF a unei cereri pentru deschiderea procedurii de faliment şi numirea Fondului de Garantare a Asiguraţilor (FGA) ca administrator interimar al societăţii, cu sarcina de a asigura administrarea şi conducerea activităţii asigurătorului şi adoptarea măsurilor necesare pentru conservarea patrimoniului. Atribuţiile conducerii societăţii se suspendă de drept. Mandatul FGA încetează la numirea lichidatorului judiciar”, a transmis ASF.

La data de 30.06.2022 societatea nu deţine fonduri eligibile pentru acoperirea SCR, situaţie care se menţine şi la data de 30.09.2022. Pentru restabilirea cerinţei de capital de solvabilitate (SCR) este nevoie de fonduri în cuantum la 2,19 miliarde lei, iar pentru acoperirea MCR fonduri în cuantum de 1,75 miliarde lei.

”Decizia retragerii autorizaţiei a fost luată în condiţiile în care situaţia Euroins România nu face fiabilă aplicarea unei proceduri de rezoluţie”, precizează ASF.

Potrivit ASF, decizia Consiliului ASF se bazează pe o amplă analiză a situaţiei Euroins România.

”În acest sens, menţionăm faptul că, începând cu anul 2020, Euroins a făcut obiectul unor acţiuni intense de control care au avut drept rezultat evidenţierea situaţiei reale a societăţii. Între februarie 2020 şi ianuarie 2023, Autoritatea a aplicat Euroins 26 de sancţiuni, soldate cu amenzi totale de peste 16 milioane de lei, rezultate din 17 acţiuni de control. Toate sancţiunile aplicate de ASF societăţii Euroins România au fost confirmate, pe fond sau definitiv, de instanţele de judecată cărora societatea li s-a adresat în contestarea măsurilor”, arată ASF.

Istoricul acţiunilor de control, precum şi detalierea neregulilor identificate la Euroins România pot fi de asemenea consultate pe site ASF. În acelaşi loc sunt menţionate şi motivele pentru care ASF a decis să nu avizeze transferul de active către societatea EIG Re, înregistrată în Bulgaria.

Guvernul anunţă că va susţine toate măsurile necesare pentru a proteja interesele asiguraţilor

”Guvernul României va susţine toate măsurile necesare pentru a proteja interesele asiguraţilor afectaţi de evoluţiile de pe piaţa Răspunderii Civile Auto. În urma analizei efectuate de Autoritatea de Supraveghere Financiară, ca institutie responsabilă, aceasta urmează să transmită propunerile de soluţionare către Ministerul de Finanţe, pentru înaintarea la nivelul Guvernului”, a transmis purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru.

Sursă foto: profit.ro

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233