dobroge.tv

Live

Ucraina și-a dat acordul ca România să înceapă măsurătorile pe canalul Bâstroe

Ucraina și-a dat acordul ca România să înceapă măsurătorile pe canalul Bâstroe
21 martie 2023
Redactia DTV

Publicitate

România începe mâine măsurătorile pe canalul Bâstroe. Decizia a fost luat în urma unei întâlniri între delegaţiile române şi ucrainene şi care a avut loc în prezenţa unor experţi din partea UE.

Secretarul de stat din Ministerul Transporturilor Irinel Scrioşteanu a anunţat, marţi, că s-a primit acceptul din partea Ucrainei şi pentru Bâstroe şi pentru restul din Braţul Chilia care nu era încă măsurat, aproximativ 65 de kilometri de canal şi braţ care vor fi măsurate în perioada următoare. Măsurătorile se vor face cu nave ucrainene, a mai spus oficialul din minister şi ar putea dura până la 10 zile.

S-a primit acceptul şi pentru Bâstroe şi pentru restul din Braţul Chilia care nu era încă măsurat, plus încă câteva devieri din Braţul Bâstroe, gen Solomonov, un canal care poate fi navigabil. În total, încă 65 de kilometri de canal şi braţ care vor fi măsurate în perioada următoare”, a spus secretarul de stat.

El a precizat că „s-a convenit că se vor folosi de data aceasta nave şi echipamente ucrainene, iar noi punem experţi la dispoziţie”.

Este o chestiune de reciprocitate, cum am folosit pe Chilia, acolo unde braţul este comun, având în vedere că este teritoriu exclusiv ucrainean şi nu este graniţă comună pe aceste zone, mai sigur este să folosim navele şi echipamentele ucrainene”, a explicat oficialul din Ministerul Transporturilor.

Scrioşteanu a arătat că estimează că în aproximativ 7-10 zile ar trebuie să dureze măsurarea celor 65 de kilometri din Braţul Bâstroe.


Sursă foto: economica.net

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

Lumina lui Hristos

Dumnezeul lui Arie

Lumina lui Hristos

ORBIREA DUHOVNICEASCĂ

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233