dobroge.tv

Live

Compania aeriană low-cost Blue Air a intrat în insolvență

Compania aeriană low-cost Blue Air a intrat în insolvență
22 martie 2023
Redactia DTV
Publicitate

Compania aeriană low-cost Blue Air, aflată deja, la acest moment, în portofoliul statului, care deţine 75% din acţiuni, a intrat în insolvenţă, la propria cerere, precizează Profit.ro.

Pe lista creditorilor sunt circa 90 de nume, persoane fizice, foşti angajaţi, şi instituţii precum ROMATSA.

Operatorul aerian a beneficiat de protecţia împotriva creditorilor săi, în baza prevederilor legale în materia concordatului preventiv.

La data de 22 februarie 2023, Tribunalul Bucureşti a dispus închiderea procedurii de concordat preventiv, constatând „nereuşita concordatului preventiv”.

Începând cu acel moment, orice creditor eligibil putea solicita deschiderea procedurii de insolvenţă.

Ulterior, compania şi-a solicitat singură intrarea în insolvenţă.

Admite cererea debitorului BLUE AIR AVIATION SA. În temeiul art. 71 alin.1 din Legea nr.85/2014 privind procedurile de prevenire a insolventei si de insolvență deschide procedura generală împotriva debitorului BLUE AIR AVIATION SA”, se arată pe site-ul Tribunalului București.

Statul a preluat recent controlul companiei, ca urmare o garanţiei de 75% din acţiunile companiei pentru creditul-ajutor de stat acordat în urmă cu doi ani, conform planului discutat la nivelul Guvernului.

Reamintim că în luna iulie 2022, Blue Air a primit o amendă de 2 milioane de euro de la Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorului, cu justificarea că, în decurs de un an, compania a anulat 11.289 de zboruri, acestora corespunzându-le 178.405 rezervări, pentru care au fost efectuate plăţi în valoare totală de peste 66 de milioane de lei, de către pasageri din 20 de state membre ale Uniunii Europene -- detalii aici: Amendă record dată de ANPC pentru Blue Air: două milioane de euro pentru că a anulat peste 11.200 de zboruri


Sursă foto: Agerpres

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233