dobroge.tv

Live

Tragedie feroviară seara trecută în gara din Galaţi: o femeie a murit şi trei persoane au fost rănite. Gina era conductor de tren: ''Toată lumea știe ce mamă specială ai fost''

Tragedie feroviară seara trecută în gara din Galaţi: o femeie a murit şi trei persoane au fost rănite. Gina era conductor de tren: ''Toată lumea știe ce mamă specială ai fost''
26 martie 2023
Redactia DTV
Publicitate

O femeie a murit, iar alte trei persoane au fost rănite în urma unui accident feroviar ce a avut loc seara trecută în gara din Galaţi, când locomotiva unui tren a lovit un vagon de călători. Accidentul s-ar fi produs din cauza unei defecţiuni tehnice la sistemul de accelerare, scrie observatornews.ro.

„Un bărbat de 53 de ani a fost internat cu politraumatism, cu traumatism toracic-sever, cu fracturi costale multiple şi fractură deschisă de humerus, în reanimare prin Ortopedie. Încă un bărbat de 46 de ani cu un traumatism al membrului superior, cu fractură deschisă de humerus, care tot prin Ortopedie a fost internat în reanimare. Mai avem un pacient de 50 de ani care după multiple investigaţii a fost externat. Şansele de supravieţuire sunt bune la toţi şi deocamdată sunt stabilizaţi şi sperăm că va merge totul spre bine", a precizat, astăzi, Angel Trifan, coordonatorul UPU – SMURD Galaţi, la Digi 24.

Cât despre femeia care a decedat, acesta a declarat: „au fost cinci stopuri repetate, s-a făcut tot ce se putea pentru a salva această persoană, dar din păcate nu s-a reuşit. A avut o plagă penetrantă la nivelul gâtului şi o fractură deschisă la nivelul tibiei”.

Poliţiştii din Galaţi au întocmit, în acest caz un dosar penal pentru infracţiunile de „distrugere sau semnalizare falsă”, „ucidere din culpă” şi „vătămare corporală din culpă”, cercetările fiind continuate pentru stabilirea împrejurilor în care s-a produs acest tragic eveniment feroviar. Din declaraţia mecanicului, reiese că locomotiva s-a accelerat brusc şi că a încercat să acţioneze sistemul de frânare dar acesta nu a mai frânat, ceasul vitezometrului locomotivei rămânând blocat la poziţia 75 km/h.

Potrivit news.ro, în urma coliziunii extrem de puternice, vagonul a fost deformat în partea de impact şi s-a deplasat aproximativ 80 metri. În momentul producerii evenimentului, în vagonul de călători se afla partida trenului, formată din şeful de tren, o femeie cu vârsta de 53 de ani, conductorul de tren, un bărbat cu vârsta de 47 de ani, precum şi un călător, un bărbat, cu vârsta de 53 ani din comuna Piscu, judeţul Galaţi.

Femeia care şi-a pierdut viaşa avea 53 de ani. Gina B. era originară din comuna Tudor Vladimirescu din Galați, a studiat Științe Juridice și Politice la Universitatea „Dunărea de Jos“ din Galați și avea o fată. Fina acesteia a postat un mesaj emoționant pe Facebook.

„Să mi aduci și mie un buchet cu flori’. Ultimul mesaj transmis de tine către mama. Acum, acest mesaj are o altă însemnătate.. Să ai grijă de micuța Teodora de acolo de sus, nașa. Să o ajuți să treacă peste durerea asta și să nu se dea bătută! O să fii pomenită până când o să murim. Toată lumea știe ce suflet mare ai avut și ce mamă specială ai fost care și-a dat și ultima respirație pentru binele familiei. Rămas bun…“.

Și ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a transmis un mesaj de condoleanțe.

„În momente de grea încercare, niciun cuvânt nu poate alina pierderea persoanei dragi, suferința și durerea. În urma accidentului feroviar din Galați în care conductorul trenului R7576 și-a pierdut viața, transmit sincere condoleanțe familiei îndurerate. Ca ministru al Transporturilor, am decis o serie de măsuri menite să crească nivelul de siguranță al călătorilor, dar și al personalului CFR Călători. De asemenea, vreau ca standardele tehnice în sistemul feroviar să fie asigurate mereu la cei mai buni parametri pentru ca asemenea tragedii să nu se mai repete“, a postat ministrul pe Facebook.

Sursă foto: Facebook

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233