dobroge.tv

Live

Șofer de TIR ucrainean prins transportând 1.200 de pistoale suspecte de a fi arme letale, în vama Negru Vodă. GALERIE FOTO/VIDEO

Șofer de TIR ucrainean prins transportând 1.200 de pistoale suspecte de a fi arme letale, în vama Negru Vodă. GALERIE FOTO/VIDEO
31 martie 2023
Redactia DTV
Publicitate

Poliţiştii de frontieră ai Gărzii de Coastă au depistat, într-un camion încărcat cu diverse produse, condus de un cetăţean ucrainean, 1.200 pistoale suspecte de a fi letale și supuse autorizării. Armele vor fi trimise spre expertizare.

Joi, 30 martie, în jurul orei 13.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Negru Vodă, s-a prezentat pentru a intra în ţară, un cetăţean ucrainean, în vârstă de 54 de ani, la volanul unui ansamblu rutier cu semiremorcă, înmatriculat în Ucraina. Bărbatul transporta, conform documentelor de însoţire, pistoale cu gaze, pentru o societate din Ucraina.

Întrucât exista suspiciunea că pistoalele fac parte din categoria armelor letale supuse autorizării, polițiștii de frontieră au însoțit ansamblul rutier în Portul Constanța, iar împreună cu lucrătorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța-Sud au desigilat compartimentul marfă al mijlocului de transport şi să efectueze controlul amănunţit al acestuia.

În urma verificărilor, au fost descoperite 60 de cutii ce conțineau 1.200 pistoale, marca Stalker, calibru 9 mm, care au fost ridicate în vederea expertizării.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă calificată și nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

UPDATE. Ce spun procurorii

Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa a anunţat că armele găsite de poliţişti de frontieră în camionul condus de un bărbat din Ucraina au fost cumpărate din Turcia.

„În actele prezentate la control a fost identificată o factură conform căreia transporta 1.200 Black Gun marca Stalker, calibru 9 mm, de diferite modele. Firma exportatoare îşi are sediul în Istanbul, Turcia, iar firma destinatară este cu sediul în Odessa, Ucraina”, a precizat Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa.

De asemenea, procurorii au menţionat că armele respective sunt neletale.

Ca urmare, s-a procedat la efectuarea verificărilor suplimentare şi, în urma desigilării semiremorcii, au fost descărcate un număr de 60 cutii a câte 20 bucăţi fiecare, în care erau depozitate cele 1.200 pistoale identificate astfel:

  • 400 bucăţi pistoale marca Stalker, model 914, calibru 9 mm;
  • 200 bucăţi pistoale marca Stalker, model 917, calibru 9 mm;
  • 600 bucăţi pistoale marca Stalker, model 918, calibru 9 mm.

S-a procedat la ridicarea pe bază de dovadă a celor 1.200 de pistoale neletale identificate şi depozitarea acestora la sediul Gărzii de Coastă”, a menţionat sursa citată.

Procurorii fac cercetări în acest caz pentru comiterea infracţiunii de contrabandă calificată.


Sursă foto: Garda de Coastă

Publicitate

Galerie Foto

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233