dobroge.tv

Live

Modificări privind taxa de stațiune, la Mangalia: va fi percepută și de persoanele fizice care închiriază camere - cât vor și nevoiți turiștii să plătească

Modificări privind taxa de stațiune, la Mangalia: va fi percepută și de persoanele fizice care închiriază camere - cât vor și nevoiți turiștii să plătească
02 aprilie 2023
Redactia DTV

Publicitate

Modificări privind taxa de stațiune, la Mangalia. Aceasta va fi percepută și de persoanele fizice care închiriază camere în scop turistic. Până acum, taxa era plătită doar de turiștii care se cazau la hoteluri și pensiuni. Proiectul de hotărâre a fost aprobat în ședința Consiliului Local.

Consilierii locali din Mangalia au aprobat, în ședința ordinară de marți, 28 martie, mai multe proiecte de hotărâre cu caracter administrativ și social, dar și un proiect de hotărâre care se referă la taxa specială de stațiune. Astfel, începând din acest an, taxa de stațiune va fi percepută de la turiști și de către persoanele fizice care dețin camere de închiriat, în scop turistic”, transmite Primăria Mangalia.

Taxa va fi aplicată în stațiunile Saturn, Venus, Cap Aurora, Jupiter, Neptun și Olimp.

Conform noilor modificări aduse Hotărârii existente a CL Mangalia, care stabilește taxa de promovare turistică și implicit taxa de stațiune, persoanele fizice care nu dețin certificate de clasificare și realizează venituri din închirierea în scop turistic a spațiilor deținute în propria locuință, au obligația de a percepe taxa de stațiune în cuantum de 5 lei/zi/persoană adultă. Respectivele persoane fizice vor depune declarația-decont, însoțită de Declarația 212, la Compartimentul Autorizare și Control Agenți Economici din cadrul Primăriei Mangalia.

A fost modificată și taxa de dezvoltare și promovare turistică

Din 2023, taxa de dezvoltare și promovare turistică va fi de 15 lei/cameră/an, cumulată cu rata inflației pentru persoanele fizice care dețin certificat de clasificare eliberat de Ministerul Antreprenoriatului și Turismului, iar pentru complexurile hoteliere valoarea va fi de 25 lei/cameră/an, cumulată cu rata inflației”, mai transmite Primăria Mangalia. 


Sursă foto: mangalia.ro

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

Lumina lui Hristos

Dumnezeul lui Arie

Lumina lui Hristos

ORBIREA DUHOVNICEASCĂ

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233