dobroge.tv

Live

Peste 3.000 de joburi la stat au fost scoase pe piață în luna martie: 90% dintre ele sunt funcții de execuție

20 aprilie 2023
Publicitate

Guvernul le îngheață, platformele de recrutare le anunță. Peste 3.000 de locuri de muncă la stat au fost scoase pe piață numai luna trecută. 90% dintre ele sunt funcții de execuție. Constanța se află pe locul trei în topul celor mai multe joburi vacante. Vorbim de peste 100 de locuri disponibile.

Angajările în sistemul public au crescut, cel puțin în primele două luni ale anului. Numai în luna martie au fost scoase pe piață 3.000 de locuri de muncă, dintre care 1.900 au fost postate de instituții locale.

„Tiparul angajărilor din sectorul public este destul de liniar. (...) Circa 15% din joburile postate sunt pe bază de proiect sau sezoniere. Aceste elemente consolidează ideea de stabilitate care a fost de-a lungul timpului asociată joburilor de la stat (...) care sunt atât de atractive pentru anumite categorii de candidați. Acestui argument (...) i se adaugă cel legat de creșterea salariilor din sectorul public din ultimii ani”, a explicat Bogdan Badea, directorul celei mai mari platforme de recrutare din România.

Cele mai multe locuri de muncă vacante, respectiv peste 500, aparțin instituțiilor de stat din București. Pe locul doi se află Clujul, iar pe trei Constanța, Timiș, Iași, Ilfov și Argeș. În județul nostru sunt vacante peste 100 de posturi.

„De la începutul anului și până acum, ritmul de evoluție a numărului de joburi noi din în sectorul public l-a depășit pe cel din privat, chiar dacă, în cifre absolute, vorbim de un număr de 10 ori mai mare de poziții care aparțin companiilor private. (...) Ce nu vedem însă deocamdată aici este publicarea salariilor în anunțul de angajare, element de care angajatorii din privat încep să țină tot mai mult cont”, a adăugat Bogdan Badea, directorul celei mai mari platforme de recrutare din România.

Din cele 3.000 de locuri de muncă, 90% dintre acestea sunt funcții de execuție. În acest moment, pe una dintre platformele de recrutare există 1.700 de joburi la stat.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233