dobroge.tv

Live

Traficul pe canalele navigabile a crescut datorită cerealelor din Ucraina

26 aprilie 2023
Publicitate

Traficul pe canalele navigabile a crescut datorită cerealelor ucrainene. Și nu puțin, ci cu un sfert față de anul trecut arată un bilanț al Administraţiei Canalelor Navigabile. Pe plus sunt și transporturile de minereuri, cărbuni, metale și produse de construcții.

În total, pe canalele navigabile de la noi au tranzitat peste 13525 mii de tone marfă ceea ce a depășit cu mai bine zece procente estimările conducerii ACN.

Traficul pe cele două canale a crescut. Dinspre Ucraina este de 51%, Serbia 20%, România 14%, Austria 5%, Moldova 4%, Bulgaria 3% și Ungaria 2%. O să mai urce traficul din Ucraina pentru că uitați-vă ce este și pe autostradă, iar cantitățile de marfă care vin pe rutier sunt infime”, a declarat Daniel Georgescu, Directorul Companiei Naţională Administraţia Canalelor Navigabile S.A.

De asemenea, reprezentanții Administrației Canaleleor Navigabile au și câteva planuri de dezvoltare și îmbunătățire a infrastructurii pentru anul 2023.

Am finalizat studiul de fezabilitate pentru obiectivul Modernizarea canalelor navigabile ale Dunării, Modernizarea și sporire capacitate operare Portul Ovidiu și Portul Luminița. Urmează să finalizăm Portul Medgidia și Murfatlar”, a mai declarat Daniel Georgescu, Directorul Companiei Naţională Administraţia Canalelor Navigabile S.A.

Conducerea ACN mai spune că până la sfârșitul anului trecut, la nivelul companiei au fost gestionate proiecte cu finanțare externă nerambursabilă prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020 în valoare de aproximativ 900 milioane de lei.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233