dobroge.tv

Live

STUDIU. Mai mult de jumătate dintre candidații Generației Z consideră că salariile sunt prea mici pentru nivelul lor de experiență

09 mai 2023
Publicitate

Unii angajatori se plâng că nu prea găsesc forță de muncă, însă datele îi cam contrazic. Tinerii se pare că sunt tot mai dornici să muncească. Pe una dintre platformele de recrutare, cei cu vârste cuprinse între 18 și 24 de ani reprezintă 20% din totalul candidaților și realizează aproximativ 100.000 de aplicări pe lună. Asta chiar dacă, rata de șomaj în rândul lor s-a menținut la puțin peste 22% în primele trei luni ale acestui an, potrivit Institutului Național de Statistică.

Tinerii devin tot mai activi pe piața muncii. Cei care au între 18 și 24 de ani caută joburi în vânzări, marketing, financiar sau IT. De asemenea, 40% dintre ei au declarat că primul job nu a fost în domeniul pe care l-au studiat, cel puțin asta arată datele celui mai recent sondaj de pe o platformă de recrutare. Mai mult, 64% dintre ei au considerat că salariul este mult prea mic pentru nivelul lor de experiență.

„Noua generație de candidați începe să ocupe o parte tot mai mare din volumul total de angajați și astfel își fac simțit tot mai mult impactul. Ei evoluează foarte rapid și au încredere mult mai mare în propriile instincte și valori, motiv pentru care mulți dintre ei nu ajung să lucreze în domeniul studiat dacă ofertele sau condițiile nu le sunt pe plac”, a declarat Ana Vișian, Marketing Manager Platformă de Recrutare.

De asemenea, 52% dintre tineri consideră că mediul de lucru este unul stresant pentru ei, 34% consideră că șefii au așteptări prea mari iar 27% spun că volumul de muncă este substanțial. Cei mai mulți dintre ei și-au propus să rămână la primul job între unu și doi ani, pentru a căpăta experiență. Însă, dacă întâmpină nemulțumiri, 31% vor încerca să se adapteze, iar 11% își vor da demisia.

„Vedem totodată și cât de mult s-au schimbat așteptările privind viața profesională de la o generație la alta și anticipăm schimbări semnificative în modelul actual de muncă, ca urmare a evoluției Gen Z pe piața muncii”, a mai declarat Ana Vișian, Marketing Manager Platformă de Recrutare.

Lipsa pregătirii profesionale și nevoia de a aloca resurse mai mari formării lor sunt doar două dintre provocările care îi așteaptă pe angajatori. Există însă și avantaje: dorința și energia pentru a învăța lucruri noi și impactul pozitiv asupra colegilor privind actualele tendințe tehnologice. Aproape 2.000 de persoane au participat la sondaj. 55% dintre ei sunt angajați cu vârsta până în 25 de ani.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233